Sunčana strana znanja
17

ProCredit Bank i Comtrade Distribution: Produžen rok za besplatne edukacije za instalatere solarnih elektrana

U prethodnom periodu ProCredit Bank BH i Comtrade Distribution su objavili poziv za prijavu na besplatnu edukaciju za prekvalifikacije u instalatere solarnih elektrana.

Ove edukacije su namijenjene manjim ili većim građevinskim firmama, te individualcima koji se bave instalacijom struje i žele da unaprijede svoje znanje i vještine u instalaciji solarnih elektrana.

Korištenje obnovljivih izvora energije postaje sve popularnije u svijetu, a mnogi poduzetnici u Bosni i Hercegovini su se priključili ovom trendu. Među njima su ProCredit Bank i Comtrade Distribution, koji su kroz svoje poslovanje nastoje pomoći privrednicima u unapređenju konkurentnosti.

ProCredit Bank BH i Comtrade Distribution zajedno sa kompanijom Huawei pružaju besplatnu edukaciju za buduće instalatere solarnih elektrana, u okviru koje će se pružiti tehnička podrška i predstaviti gotova tehnička rješenja za elektrane, što će biti od velike pomoći budućim instalaterima u razvoju njihovih vještina i znanja. Ova inicijativa pokazuje zajedničku želju ProCredit Bank BH, Comtrade Distribution i Huawei da podrže razvoj obnovljivih izvora energije u Bosni i Hercegovini i pomognu u unapređenju konkurentnosti privrede u ovom regionu.

Zbog velikog interesovanja za prisustvo na pomenutoj edukaciji, ProCredit Bank i Comtrade Distribution su odlučili da produže rok za prijave do 31.12.2022. godine.

Prijavu možete izvršiti putem online forma na stranici www.solarna.ba.

Napominjemo da su sve prijave koje su zaprimljene do danas obrađene i porijavljeni će biti obaviješteni o terminima edukacije u januaru naredne godine. Ne propustite priliku da se pridružite zelenoj revoluciji i razvijete svoja znanja i vještine u području obnovljivih izvora energije.