Pozitivne priče
3

ProCredit Bank i Sirius Medical: Pomoć onda kada je najpotrebnija

ProCredit Bank i Sirius Medical
ProCredit Bank i Sirius Medical
Sirius Medical, dijagnostički centar koji je započeo s radom 1. juna 2020. godine u Istočnom Sarajevu, dokazao je da je moguće čak i u najizazovnijim vremenima izgraditi uspješnu poslovnu priču ako izaberete pravog partnera.

U periodu kada su pacijenti teško dolazili do zdravstvenih usluga u državnim ustanovama zbog pandemije, Sirius Medical je pružio prijeko potrebnu podršku i vrlo brzo se pozicionirao kao jedan od najprofesionalnijih centara u regiji.

Partnerstvo sa ProCredit Bank

Ključ njihovog uspjeha leži ne samo u kvalitetnim medicinskim uslugama, već i u partnerstvu s ProCredit Bank. U vrijeme kada je pristup finansijama bio otežan zbog okolnosti pandemije, ProCredit Banka je prepoznala potencijal Sirius Medicala i važnost njihove namjere da osnuju dijagnostički centar za dobrobit cijele zajednice, te im pružila financijsku podršku u ključnom trenutku.

Upravo zahvaljujući toj podršci, Sirius Medical je uspio da investira u naprednu opremu i prostor u kojem danas pruža vrhunske dijagnostičke usluge.

Pomoć kada je najpotrebnija

ProCredit Banka je od samog početka vjerovala u viziju Sirius Medical. U kratkom je roku omogućila finansiranje kupovine opreme koja je bila osnova za pokretanje dijagnostičkog centra, kao i kupovinu objekta u kojem danas posluju. Zahvaljujući toj podršci i svom predanom, stručnom radu, Sirius Medical je uspio brzo izrasti u pouzdanu zdravstvenu ustanovu koju danas prepoznaju i u zemlji i u inostranstvu.

"Protekle četiri godine su pokazale da je osnivanje dijagnostičkog centra Sirius Medical bilo osnovano i opravdano, obzirom da je broj pacijenata koji su obavljali neku od dijagnostičkih procedura iz mjeseca u mjesec konstantno rastao", kaže dr. Nevenka Pantić-Vuković, specijalistkinja radiologije pa nastavlja:

"Uzajamno povjerenje, koje je počelo sa ProCredit Bank, dalje se nastavilo i između pacijenata i osoblja dijagnostičkog centra, i nas nadasve čini veoma ponosnim i, prije svega, prepoznatljivim u regionu, ali i u inostranstvi."

Ova uspješna i pozitivna priča traje i danas. ProCredit Bank i Sirius Medical su nastavili svoju saradnju, dok je lokalna zajednica postala bogatija za izvanrednu zdravstvenu ustanovu.

Saradnja između Sirius Medical i ProCredit Bank se temelji na međusobnom povjerenju, podršci i zajedničkoj viziji koja je rezultirala uspjehom. Ovaj pozitivan primjer pokazuje kako odabir pravog partnera značajno doprinosi ostvarenju poslovnih ciljeva, čak i u izazovnim vremenima.

Više pozitivnih ProCredit priča potražite na web stranici banke.