Tradicija već šest godina
7

Addiko Bank d.d. Sarajevo: Slobodan dan za roditelje, a ruksaci i školski pribor za prvačiće

Addiko Bank d.d. Sarajevo
Addiko Bank d.d. Sarajevo
Addiko Bank d.d. Sarajevo već šest godina zaredom roditeljima čija djeca kreću u prvi razred osnovne škole omogućava slobodan dan uz plaćeno odsustvo, kako bi svoje mališane ispratili u školske klupe. Banka je i ove godine obezbijedila ruksake i školski pribor za prvačiće.

"Polazak u školu je veliki korak kako za djecu, tako i za njihove roditelje. Bitno je da roditelji imaju priliku da prisustvuju ovom posebnom trenutku i pruže podršku svojoj djeci koja će im pomoći da se prilagode jednoj novoj fazi života. Na ovaj način želimo da učestvujemo u stvaranju uspomena koje će i djeca i roditelji pamtiti", ističu iz Banke.

Kako navode, podjela ruksaka je samo jedan dodatni gest koji označava početak obrazovnog puta i praktičnu podršku u novim izazovima koje škola donosi. Banka želi da mališani krenu spremni i motivisani u sticanje novih znanja.

Dodaju i da im je zadovoljstvo što ih na bankarskom tržištu prepoznaju po autentičnoj korporativnoj kulturi, te što aktivnosti koje provode u dijelu employer brendinga motivišu i druge poslodavce da poduzimaju iste ili slične korake.

Addiko Bank d.d. Sarajevo kontinuirano poduzima inicijative usmjerene na postizanje ravnoteže između privatnog i poslovnog života. Slobodan dan za polazak prvačića u školu i podjela ruksaka su samo jedna od aktivnosti koje Banka provodi kako bi osigurala zaposlenima da pored uspješnog obavljanja svog posla mogu da uživaju i u bitnim trenucima sa svojim porodicama.

Povodom početka nove školske godine, Banka je pripremila i "Back to School" kampanju u okviru koje je moguće koristiti popust od 20% za plaćanja Addiko karticama u svim Svjetloskomerc knjižarama. Popust se ne odnosi na kupovinu školskih udžbenika.

Dodatno, za vrijeme trajanja kampanje, od 15. augusta do 30. septembra 2024. godine sve transakcije izvršene sa Addiko Mastercard kreditnom karticom u iznosu iznad 50 KM je moguće podijeliti i do 24 rate putem Addiko Mobile aplikacije, bez kamate i naknade.

Više informacija o kampanji dostupno je na zvaničnoj web stranici Banke ili pozivom na besplatni info broj 0800 2 0206.