Na mjestu Bristola
105

Svečano otvoren hotel Mövenpick Sarajevo: Novi simbol luksuza i udobnosti u gradu

Foto: Vedad Krkbešević/The Simple agency
Foto: Vedad Krkbešević/The Simple agency
Mövenpick hotel s ponosom je svečano otvorio svoja vrata u srcu Sarajeva, na prestižnoj lokaciji nekadašnjeg hotela Bristol, smještenog u jednom od najljepših dijelova grada - Vilsonovom šetalištu, uz samu obalu rijeke Miljacke

Kao dio renomirane Accor grupacije, Mövenpick hotel Sarajevo donosi novo poglavlje u hotelijerstvu grada, unoseći spoj luksuza, udobnosti i svjetski priznatih standarda premium usluge. Na ceremoniji otvorenja, kojoj su prisustvovali brojne zvanice i predstavnici turističkog sektora, hotel je već ugostio svoje prve goste.

Foto: Vedad Krkbešević/The Simple agency
Foto: Vedad Krkbešević/The Simple agency

Sa idealnom lokacijom između Međunarodnog aerodroma Sarajevo i centra grada, Mövenpick hotel Sarajevo se pozicionira kao savršena destinacija kako za poslovne putnike, tako i za turiste koji žele uživati u istraživanju glavnog grada Bosne i Hercegovine. Blizina glavnih saobraćajnih veza, uključujući javni prijevoz, dodatno olakšava pristup hotelu.

Mövenpick hoteli su globalno poznati po svojoj posvećenosti vrhunskoj usluzi, eleganciji i sofisticiranosti, a novi Mövenpick hotel u Sarajevu nije izuzetak. Ovaj premium hotel nudi kompletan sadržaj od kojeg ističu:

Foto: Vedad Krkbešević/The Simple agency
Foto: Vedad Krkbešević/The Simple agency
  • Ekskluzivni smještaj: Hotel raspolaže prostranim, moderno opremljenim sobama i apartmanima koji pružaju maksimalnu udobnost i funkcionalnost. Mövenpick hotel Sarajevo nudi 186 moderno opremljenih soba, među kojima je 98 superior soba, 72 deluxe sobe i 16 luksuznih apartmana, uključujući dva prostrana deluxe apartmana i 14 junior apartmana.

  • Vrhunski gastronomski doživljaji: Mövenpick Hotel Sarajevo donosi vrhunska kulinarska iskustva u svom elegantnom Mövenpick restoranu, gdje gosti mogu uživati u bogatoj ponudi internacionalne kuhinje, kao i specijalitetima inspirisanim autentičnim lokalnim okusima. Uz restoran, hotel nudi i poseban prostor za doručak te organizaciju poslovnih ručkova u formi buffeta, prilagođenog različitim poslovnim potrebama. Restorani imaju prepoznatljiv koncept u kojem se spajaju tradicionalne bosanskohercegovačke delicije s modernim pristupom pripreme hrane. Poseban akcenat stavljen je na poznati Mövenpick sladoled, koji će se proizvoditi u samom hotelu, kao i na Mövenpick kafu, koja donosi istinski užitak kroz pažljivo kreirane ponude. Ljubitelji slatkiša bit će posebno oduševljeni tradicionalnim Chocolate Hour konceptom.

  • Poslovni sadržaji: Kao dio Accor grupacije, hotel nudi state-of-the-art konferencijske sale i dvorane za sastanke, idealne za poslovne događaje, seminare i konferencije. Mövenpick hotel Sarajevo raspolaže sa gotovo 12.500 kvadratnih metara funkcionalnog prostora. Ovaj prostor idealan je za okupljanja, neformalne sastanke ili posebne prilike. Za potpunu diskreciju postoji direktan ulaz iz podzemne garaže.

  • Wellness & spa: Gosti mogu uživati u luksuznom spa centru i wellness sadržajima, koji uključuju saune, masaže i moderno opremljen fitness centar koji je besplatan za sve goste.

Foto: Vedad Krkbešević/The Simple agency
Foto: Vedad Krkbešević/The Simple agency

"Dosadašnja kvaliteta usluge, prepoznata i cijenjena među našim vjernim klijentima, koja je bila zaštitni znak hotela Novotel Bristol Sarajevo, ostaje nepromijenjena. Sada, s ciljem pružanja još boljeg iskustva, naš hotel je prošao kroz proces obnove i unapređenja - od renoviranih soba i restorana do modernizacije ostalih dijelova hotela. Ove promjene činimo s posebnim fokusom na naše goste koji nam se vjerno vraćaju iz godine u godinu, jer udobnost i zadovoljstvo naših gostiju ostaju naš prioritet", izjavio je Murad Abed, generalni direktor Mövenpick hotela u Sarajevu pa zaključio:

"Otvorenje Mövenpick hotela u Sarajevu predstavlja značajan korak u unapređenju turističke ponude glavnog grada Bosne i Hercegovine. Naš hotel će biti ključna destinacija za sve koji traže vrhunsku uslugu i nezaboravan boravak. Sarajevo je grad bogate historije, predivnih pejzaža i gostoprimstva, a mi smo uzbuđeni što ćemo biti dio ove priče. Naš cilj je pružiti jedinstveno iskustvo koje povezuje šarm lokalne kulture s visoko standardizovanom uslugom po kojoj je Mövenpick prepoznatljiv širom svijeta."

Foto: Vedad Krkbešević/The Simple agency
Foto: Vedad Krkbešević/The Simple agency

Ponude i sva dešavanja u Mövenpick hotelu Sarajevo možete pratiti i na društvenim mrežama hotela Facebook i Instagram.

Mövenpick hotel Sarajevo je spreman da postane novi simbol luksuza i udobnosti u gradu.

Dobrodošli u Mövenpick hotel Sarajevo.