Nova akvizicija
2

Svjetski gigant Exclusive Networks kupio IT kompaniju Veracomp

R. D.
Kompanija Veracomp potpisala je ugovor o prodaji svoje cjelokupne distribucijske grupe s dodatnom vrijednošću kompaniji Exclusive Networks, a kako transakcija podliježe određenim uvjetima koji uključuju regulatorna odobrenja očekuje se da će konačan prijenos vlasništva biti završen u zadnjem tromjesečju 2020. godine.

Direktnim prisutnostvom u deset država srednje i istočne Europe (CEE) i aktivnostima u susjednim zemljama, Veracomp će omogućiti društvu Exclusive Networks da stvori novo područje djelovanja u središtu svog poslovanja usmjerenog na regiju EMEA. Exclusive Networks je globalni distributer s 50 ureda i podružnica širom svijeta, a svoje usluge nudi u više od 100 zemalja.

Kompanija Veracomp je svoj tržišni položaj izgradila na poslovnom i tehnološkom savjetovanju, a kao najveći Value Added Distributer u srednjoj i istočnoj Europi ima izvrsne sposobnosti da pomogne svojim poslovnim partnerima u ostvarivanju rasta u ovoj regiji.

"Priča društva Exclusive Networks počela je u Europi, a nakon globalnog širenja regijama EMEA i APAC te Sjevernoj Americi, pravo je vrijeme za daljnje širenje u srednju i istočnu Europu, što je uvijek i bio naš plan za budući rast", izjavio je Olivier Breittmayer, izvršni direktor društva Exclusive Networks.

"Stjecanje uspješne i uhodane distribucijske grupe najbolji je način da ubrzamo naše prisustvo u novoj regiji i stvorimo značajne prilike za naše strateške dobavljače i GSI partnere uz ulaganja u daljnji rast na snažnim Veracompovim temeljima. Već postoji snažno kulturološko podudaranje i operativna usklađenost dviju organizacija, ali naš je plan – kao i uvijek – podržati kontinuirani uspjeh, a ne nametati nove strukture. To podrazumijeva zadržavanje ključnog Veracompovog managementa u njihovim trenutnim ulogama kako bismo osigurali neprekidnost poslovanja i ostvarili plan ubrzanog rasta. Veracomp je stekao značajno iskustvo i izvanredan ugled u proteklih 30 godina i predani smo nastaviti graditi na njihovom nasljeđu širenjem naših stručnih znanja u području napredne globalne infrastrukture za kibernetičku sigurnost i usluga koje donose nove vrijednosti partnerima, korisnicima i zaposlenicima", kazao je on.

Činjenica da Veracomp postaje dijelom porodice Exclusive Networks, njihovim partnerima može biti garancija da će se zadržati postojeći uvjeti suradnje, a također će moći pristupiti širim tehnološkim i marketinškim kompetencijama koje proizlaze iz globalnog poslovanja u različitim zrelim i novim tržištima na pet kontinenata.

"Ovo je vrlo pozitivan korak naprijed za kompaniju Veracomp i sve koji su povezani s našim poslovanjem. Udruživanje s Exclusive Networksom dokaz je uspješnosti našeg pristupa i omogućava nam da svoju stručnost usmjerimo na uistinu globalnu misiju, a istovremeno nastavimo pridonositi rastu i stvaranju veće vrijednosti na postojećem tržištu . Postojećim i potencijalnim partnerima nude se odlične prilike za povećanje opsega poslovanja u regiji CEE, a našim ljudima da napišu novo poglavlje u fantastičnoj Veracompovoj priči o uspjehu", rekao je Adam Rudowski, izvršni direktor Veracompa.

Veracomp Grupa vodeći je value-added distributer IKT rješenja kao što su: upravljanje mrežama i IT infrastrukturom, IT sigurnost, telekomunikacijska infrastruktura, pohrana i poslužitelji, audiovizualni sistemi i sistemi za digitalno potpisivanje, medicinska slikovna dijagnostika, sistemi za upravljanje dokumentima, proizvodi za kućne korisnike/SOHO, industrijska rješenja i IoT.

Članice Grupe direktno su prisutne u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Bugarskoj i sudjeluju u distribuciji u 19 zemalja srednje i istočne Europe. Veracomp Grupa nudi sveobuhvatna IT rješenja koja se primjenjuju u svim poslovnim sektorima. Veracomp dodaje vlastitu vrijednost – pretprodajno savjetovanje, tehničku, marketinšku i obrazovnu podršku te svakodnevno pomaže partnerima.

Exclusive Networks globalni je specijalizirani distributer za stvaranje dodatne vrijednosti u područjima kibernetičke sigurnosti i rješenja u oblaku – temeljnih i međuovisnih tehnologija digitalne ere.

Društvo je prisutno u više od 100 zemalja s 50 ureda i podružnica na pet kontinenata i bilježi dinamičan rast prihoda u svakoj regiji. Vrijednost prodanih rješenja iz ponude Exclusive Networksa iznosila je 2,4 milijarde EUR u 2019. godini, što je za 17 % više u odnosu na prethodnu godinu. Njihovi rezultati proizlaze iz vodećih industrijskih portfelja dobavljača, neusporedivih vještina i stručnosti te brojnih vrhunskih usluga, od tehničke podrške prije i poslije prodaje do najma, obuke, stručnih usluga i globalnog upravljanja projektima.