NCMC
115

Tim koji gradi budućnost: Kontinuirani razvoj kroz putovanja, edukaciju i prilike za rast

NewCold Metal Construction
NewCold Metal Construction
NewCold Metal Construction (NCMC) je priča o uspjehu koji nadilazi lokalne okvire, postavši globalnim liderom u industriji montaže skladišnih sistema i metalnih konstrukcija.

Kompanija je 2012. godine počela svoj put pod imenom Global Metal Construction (GMC) u Usori, Bosna i Hercegovina, a danas, kroz partnerstvo s holandskom kompanijom NewCold, NCMC djeluje na šest kontinenata, instalirajući skladišne sisteme za neke od najvećih svjetskih korporacija poput Nestle, Lego i Pepsi. Kroz godine, kompanija je značajno proširila i svoje kapacitete, uključujući novi poslovni kompleks u Usori vrijedan 16,5 miliona KM.

Tim kao ključ uspjeha

Ključ uspjeha NCMC-a je njihov tim. Sa više od 500 zaposlenika, kompanija neprekidno investira u razvoj svojih ljudi. Kroz vlastiti certificirani centar za obuku osigurano je kontinuirano usavršavanje i prilika za napredovanje bez obzira na prethodno iskustvo zaposlenika. Redovne edukacije, mentorski programi, te korištenje najmodernijih softverskih alata čine rad u NCMC-u dinamičnim. No, pored edukacija i unapređenja vještina, NCMC polaže izuzetnu pažnju povezivanju unutar tima.

Generalni direktor NCMC, Adnan Bajraktarević, objašnjava ovakav pristup u upravljanju talentima: "Imati tim s različitim perspektivama i bogatim iskustvima je od ključnog značaja za uspjeh u današnjem poslovnom okruženju. U NCMC-u jednako cijenimo ulaganje u zajedničke aktivnosti i građenje odnosa unutar tima, kao i ulaganje u edukaciju i profesionalni razvoj. Oboje je podjednako važno jer zajedničke aktivnosti osnažuju naš tim, grade međusobno povjerenje i unose novu energiju u svakodnevni rad.", kazao je Bajraktarević.

Putovanja, povezivanje i šire perspektive

Jedna od najvećih prednosti rada u NCMC-u su prilike za međunarodna putovanja i upoznavanje različitih kultura. Kompanija organizira teambuilding putovanja na neke od fascinantnih regionalnih, evropskih i svjetskih lokacija, kako bi njegovali timski duh i povezivanje među zaposlenicima. Ova iskustva ne samo da jačaju odnose unutar tima, nego i pružaju zaposlenicima nezaboravne uspomene i iskustva.

Upravo takvo je bilo putovanje u Tursku. Za dinamični dio NCMC tima, kompanija je organizovala zajedničko putovanje u Istanbul. Pored obilazaka historijskih znamenitosti ovog grada na dva kontinenta, poput Plave džamije, Aje Sofije i Kapali čaršije, dame iz NCMC-a su učestvovale u korisnim sesijama o multikulturalnom uvažavanju i razumijevanju. U sklopu putovanja, nezaobilazne su bile i timske aktivnosti, od krstarenja Bosforom, vožnje Marmarayem do azijskog dijela grada, do istraživanja Trga Taksim i Istiklal ulice, što je za žene u NCMC-u ovo putovanje učinilo nezaboravnim.

NCMC je posvećena profesionalnom razvoju svojih zaposlenika, jednako kao i stvaranju okruženja koje omogućava solidan i neophodan balans između posla i privatnog života. Ulaganja u obuku, sigurnost na radu, zajednička putovanja, ali i sportske aktivnosti za zaposlenike i lokalnu zajednicu, poput vlastitih sportskih terena u sklopu centra, čine NCMC idealnim mjestom za one koji traže dinamično i poticajno radno okruženje.

Brzi rast i stalno širenje tima

Kako kompanija i dalje raste, raste i potreba za novim članovima tima. NCMC je uvijek u potrazi za motiviranim profesionalcima, bilo da se radi o iskusnim industrijskim radnicima ili mladim ljudima koji tek počinju sa građenjem svojih karijera. S obzirom na dinamičan tempo rasta i širenje projekata širom svijeta, NCMC pruža brojne prilike za razvoj karijere i putovanja unutar regije, ali i širom svijeta.

Raditi u NCMC-u znači biti dio tima koji vodi industriju u inovacijama, pruža visokokvalitetne usluge klijentima i neprekidno raste. Ako tražite uzbudljivu karijeru s puno prilika za putovanja, učenje i napredovanje, NCMC je odličan izbor. Za više informacija posjetite web stranicu, pozovite +387 63 802 646 ili pišite na [email protected].