Prekretnica
3

U Banjoj Luci ozvaničena saradnja između kompanije DWELT i ASEE Grupe

DWELT i ASEE Grupa
DWELT i ASEE Grupa
DWELT je sinoć u Banjoj Luci proslavio svoju veliku prekretnicu, ulazak u sastav jedne od najvećih evropskih softverskih kompanija. Zajedno sa novim ASEE partnerima, klijentima, prijateljima i zaposlenima, proslavljeni su svi dosadašnji uspjesi DWELT-a, a nazdravljeno je novima i uzbudljivoj budućnosti, sada kao dio ASEE grupacije.

Ovom prilikom, gostima se obratio osnivač i CEO kompanije DWELT, Stefan Krneta:

"Danas možemo da kažemo da DWELT ima globalno konkuretan proizvod u utility oblasti, za koji su zainteresovane najveće softverske kompanije u Evropi, kao što je to sad slučaj sa ASEE grupacijom. Ovo je i najveća potvrda našeg dosadašnjeg rada. Kao startup u kom 50 zaposlenih radi na razvoju jednog proizvoda, najbolja što možete da uradite je da uđete u sastav softverske kompanije izlistane na berzi koja će da radi internacionalizaciju vašeg softverskog rješenja."

Stefan Krneta, osnivač i CEO kompanije DWELT
Stefan Krneta, osnivač i CEO kompanije DWELT

Na događaju je prikazan kratki film retrospektive kompanije DWELT, koji je na emotivan način prikazao kako je ideja o proizvodu nastala, na koji način se uspostavio razvoj sopstvenog proizvoda kada je to bilo poprilično nepopularno u našoj zemlji, te kako je kultura pomogla u ostvarenju uspjeha.

“U softversku platformu je ugrađena inovativnost i kreativnost DWELT-ovih zaposlenih. Značajan dio funkcionalnosti platforme nastao je iz rezultata naučnih istraživanja DWELT-ovih zaposlenih koja je publikovana u vodećim svjetskim časopisima sa SCI liste čime su eksterno i naučno verifikovani DWELT-ovi softverski proizvodi. Jedna od vodećih evropskih softverskih kompanija Asseco grupa, preuzimanjem većinskog udjela DWELT-a, prepoznala je kvalitet DWELT-ovih softverskih proizvoda, kvalitet kompletne organizacije i pristupa razvoju vlastitih softverskih rješenja, te je na taj način verifikovala DWELT-ove proizvode kao proizvode za svjetsko tržište čime je otvoren put za implementaciju rješenja u energetskom sektoru u više od 25 zemalja“, rekao je osnivač i CEO DWELT-a. Takođe je pojasnio kako su se od samog početka oslanjali na vlastiti razvoj sa ciljem da izgrade vrijednost lokalno, a da ga distribuišu globalno.

Piotr Jelenski, CEO ASEE grupe
Piotr Jelenski, CEO ASEE grupe

Gostima se obratio i Piotr Jelenski, CEO ASEE grupe koji je naglasio da je ovo važna strateška akvizicija za grupaciju. Ova grupa ima veliko i dugogodišnje iskustvo u akviziranju kompanija, ali ono što je Jelenski naznačio kao drugačije sa DWELT-om, jeste velika strast prema proizvodu i energetskom sektoru i volji da učestvuju u kompletnoj liberalizaciji i digitalizaciji tržišta.

"Mi nismo preuzeli većinski dio da bismo ih mijenjali, već smo tu da pomognemo razvoju, širenju i daljem zajedničkom uspjehu", izjavio je Jelenski i potvrdio da je ovaj korak za ASEE grupu i DWELT udruživanje inovativnosti, vizije i potencijala.