Pojednostavljen proces
28

UniCredit Bank i Monri Payments: Građani Općine Centar uz digitalni pristup do izvoda iz matičnih knjiga

UniCredit Bank i Monri Payment potpisali ugovor
UniCredit Bank i Monri Payment potpisali ugovor
Općina Centar Sarajevo je potpisala ugovor s UniCredit Bank i Monri Payments o uvođenju elektronskog plaćanja administrativnih taksi i online apliciranja za izvode iz matičnih knjiga, kojim se postigao značajan iskorak u modernizaciji i digitalizaciji administrativnih usluga.

Implementacijom ovog ugovora, građanima općine Centar će se omogućiti da brzo i jednostavno plaćaju administrativne takse, poštanske usluge, kao i da online apliciraju za izvode iz matičnih knjiga.

Ovakav sistem pruža ne samo praktičnost i uštedu vremena, već i transparentnost u finansijskim tokovima, što je od velike važnosti za sve korisnike usluga.

Almir Gredić, UniCredit Bank
Almir Gredić, UniCredit Bank

"Naša banka kontinuirano radi na uvođenju inovativnih rješenja koja olakšavaju svakodnevne finansijske transakcije. Primjenom ovakvog vida poslovanja u javnoj upravi, građanima se osigurava brzo i efikasno rješavanje obaveza, ali i kretanje ka modernoj i digitalnoj budućnosti. UniCredit je duboko posvećen simplifikaciji, transformaciji i digitalizaciji jer igraju ključnu ulogu u unaprjeđenju kvalitete života građana. Sigurni smo da će građani prepoznati prednosti ovog sistema i koristiti ga s povjerenjem", izjavio je Almir Gredić, član Uprave za Korporativno bankarstvo UniCredit Bank.

Ovaj sistem omogućava građanima da koriste različite online platne metode, bez da čekaju u redovima, kako bi izvršili plaćanja

Osim online plaćanja administrativnih taksi, građanima će biti omogućeno i online apliciranje za izvode iz matičnih knjiga (rodni list, državljanstvo, smrtni list, vjenčani list...) pri čemu će im tražena dokumentacija biti dostavljena na kućnu adresu.

Damir Čaušević, Monri Payments
Damir Čaušević, Monri Payments

''Digitalizacija je jedan od temelja poslovanja Monri Paymentsa. S obzirom na to da se ovdje radi o javnoj upravi, Općini Centar, osjećamo još veću odgovornost, ali i ponos što smo dio digitalne transformacije Bosne i Hercegovine. Povećanje broja mjesta u BiH koja omogućuju moderne načine plaćanja Monrijev je poslovni cilj, ali i moj lični, s obzirom na to da smo krenuli kao start-up upravo na ovom tržištu, uz predanost inovacijama i stalnom napretku. Vjerujem da će online naplata pojednostaviti procese i doprinijeti kvaliteti života lokalne zajednice, što nam je svima snažna motivacija za dalje'', ovom prilikom je izjavio Damir Čaušević, suosnivač i predsjednik Uprave Monri Paymentsa.

Potpisivanje ovog ugovora predstavlja dobar primjer procesa digitalne transformacije lokalne zajednice i modernizacije javne uprave, čime se omogućava povećanje efikasnosti u pružanju usluga građanima.