Prijavite se
146

USAID projekat "Diaspora Invest" otvorio novi poziv za bespovratna sredstva

USAID projekat "Diaspora Invest"
USAID projekat "Diaspora Invest"
USAID projekat "Diaspora Invest" je objavio novi poziv za prijave za male grantove namijenjene mikro, malim i srednjim preduzećima (MSME) u Bosni i Hercegovini koja su u vlasništvu dijaspore ili imaju vezu sa BiH dijasporom.

Ovaj poziv je otvoren za preduzeća koja su registrovana u Bosni i Hercegovini, a koja nisu starija od 3 godine i imaju dokazivu vezu sa dijasporom, bilo kroz vlasništvo, suvlasništvo ili verifikovano poslovno partnerstvo.

"Mali grantovi će biti dodijeljeni za aktivnosti koje imaju najveći potencijal da ostvare rezultate poput: kreiranja novih radnih mjesta, povećanja direktnih investicija iz dijaspore, stimulisanja rasta poslovanja kroz povećanje prodaje i/ili izvoza, te uvođenja novih proizvoda i/ili usluga za domaće i izvozna tržišta. Cilj ovog poziva je da se podrže projekti koji mogu donijeti značajan ekonomski razvoj i unaprijediti poslovanje. Svi kvalifikovani kandidati su pozvani da podnesu prijave u okviru ovog poziva. Dokument poziva (RFA) sa detaljnim informacijama o procesu prijave dostupan je na zvaničnoj stranici. Također, obrazac za prijavu dostupan je na bosanskom/hrvatskom/srpskom kao i engleskom jeziku na sajtu: http://www.grant.diasporainvest.ba/", dodaju iz Projekta.

U narednom periodu planirane su info sesije širom zemlje, na kojima će svi zainteresovani imati priliku saznati više o programu.

"Za učešće u informativnim sesijama, potrebno je da se registrujete popunjavanjem obrasca na https://bit.ly/usaid-infosesije. Iskoristite ovu priliku i prijavite se na vrijeme kako biste osigurali svoju šansu za dodjelu granta i unapređenje svog poslovanja", zaključuju iz Projekta.