Sponzorirani članak
57

Život je lijep kada brinemo o planeti: Proglašeni pobjednici LG likovnog konkursa za osnovce

Foto: D. A./Stanić Trade
U okviru svojih dugogodišnjih nastojanja da podstiču ekološku svijest i kreativnost među mladima, kompanije LG Electronics i Stanić Trade su uspješno organizovale likovni konkurs pod nazivom Život je lijep kada brinemo o planeti.

Konkurs koji je okupio veliki broj talentovanih mladih umjetnika, imao je za cilj da istakne važnost očuvanja naše planete kroz umjetnički izričaj.

Konkurs je privukao pažnju učenika osnovnih škola koji su svojim radovima pokazali kako vide svijet u kojem je ekologija u prvom planu. Tema konkursa inspirisala je učesnike da kroz različite umjetničke tehnike i izraze predstave svoja razmišljanja o očuvanju prirode, reciklaži, smanjenju otpada i korištenju obnovljivih izvora energije.

Foto: D. A./Stanić Trade
Foto: D. A./Stanić Trade

Svečana ceremonija proglašenja pobjednika održana je jučer na lokaciji Ranch Mošćanica, gdje su se okupili svi pobjednici i učesnici, roditelji, mentori i predstavnici kompanije Stanić Trade koja je ekskluzivni uvoznik i distributer brenda LG na području Bosne i Hercegovine.

Prvo mjesto i glavnu nagradu, premium klima uređaj LG ArtCool Gallery Special, osvojila je Lajla Baručija, učenica Osnovne škole 'Kovačići', čiji je rad očarao žiri jedinstvenim pristupom i jasnom porukom o važnosti zaštite okoliša.

"Uz kreativnu inicijativu poput ove, LG Electronics i Stanić Trade nastavljaju da promovišu odgovorno ponašanje prema prirodi i podstiču mlade generacije da kroz umjetnost izraze svoju brigu za planetu. Uspjeh ovog konkursa naglašava važnost ulaganja u edukaciju i osvještavanje najmlađih članova društva, jer upravo oni predstavljaju buduće čuvare planete. U ime kompanija Stanić Trade i LG Electronics, zahvaljujemo se svim školama i učenicima na učešću, kao i Ministarstvu za odgoj i obrazovanje za podršku", izjavila je Aida Alihodžić, rukovoditelj marketing službe.