Pred svjetsku premijeru
30

Ines Tanović uoči otvaranja SFF-a: Uzbuđena sam i imam tremu, film "Sin" je emotivni roller coaster

E.S.H.
Ines Tanović (Foto: I. Š./Klix.ba)
Ines Tanović (Foto: I. Š./Klix.ba)
Svjetskom premijerom filma “Sin” bh. rediteljice Ines Tanović, čije će paralelne projekcije biti upriličene u Narodnom pozorištu Sarajevo i Ljetnom kinu Raiffesen, večeras će početi najveća regionalna filmska smotra – jubilarni 25. Sarajevo Film Festival (SFF).

"Osjećaj je fantastičan, uzbuđena sam, imam tremu, a najbitnije mi je da publika zavoli film, da razmišlja o filmu. Postavljene su neke bitne teme, tretira bitne probleme i bitno mi je da ima dobar prijem kod publike", kazala je Ines Tanović uoči 25. festivala.

Danas je u Narodnom pozorištu upriličena novinarska projekcija filma "Sin", a nakon projekcije je uslijedio muk u sali. Film donosi snažnu priču o roditeljstvu i odrastanju u Sarajevu danas.

"Reakcije nakon pretpremijere su dobre, nakon filma je uslijedio muk u sali i to govori dovoljno, da smo postigli što smo htjeli. Mogu reći da je ovaj film 'udarac u stomak', da je ovo film koji proizvodi emotivni roller coaster, digne vas pa vas spusti i to je mišljenje ljudi koji su pogledali film", kazala nam je Tanović.

Bh. rediteljica je najavila novi projekat kazavši da ima novi scenarij.

"Bavim se sadašnjim vremenom, BiH je takva zemlja da ima tema svuda oko nas. Ne moram ništa izmišljati, samo prepisujem iz života", kazala je Tanović i dodala da želi vidjeti radove svojih kolega i da će pogledati filmove iz Takmičarskog dijela SFF-a.

Film će publici SFF-a predstaviti Ines Tanović zajedno s glumačkom, autorskom i produkcijskom ekipom filma.