"Borba za Britaniju"
13

Joshua i Fury dogovorili finansijske detalje za dva međusobna okršaja

F. Z.
Tyson Fury (Foto: EPA-EFE)
Tyson Fury (Foto: EPA-EFE)
Anthony Joshua i Tyson Fury dogovorili su finansijske detalje za dva međusobna meča nakon što su održani pregovori predstavnika oba boksera, objavio je promoter Eddie Hearn.

Rasprave o okršaju između Furyja i Joshue koji bi pobjedniku mogao donijeti sve pojaseve u teškoj kategoriji traju već nekoliko mjeseci. Hearn koji zastupa Joshuu sada je rekao kako su finansijski detalji ugovora potvrđeni.

"Napravili smo veliki napredak. Još uvijek imamo dosta toga. Sada gledamo moguće lokacije i datume borbe", rekao je Hearn za Sky Sports i dodao:

"Sada imamo obaveznu borbu za Dilliana Whytea koja se mora desiti prije ovih borbi. Pošteno je da kažemo da su Joshua i Fury dogovorili finansijske detalje ugovora. Trenutno smo u dobroj situaciji. Pošteno je reći da su oba borca pristala na borbu. Na dvije borbe. Mnogo toga se mora riješiti u međuvremenu. Idemo u pravom smjeru. Prva borba trebala bi biti narednog ljeta. Bit će 2021. godine. Najteži dio svakog ugovora su finansije, a vjerujem da smo u dobroj poziciji s obzirom na to da smo taj dio riješili."

Do međusobnog okršaja oba borca moraju riješiti druge borbe. Joshuu očekuje borba s obaveznim izazivačem za IBF pojas Kubratom Pulevom, a Furyja eventualna trilogija s Wilderom i meč s Dillianom Whyteom koji je obavezni izazivač za WBC pojas.