54 glasa ZA
10

Usvojen izvještaj Vlade FBiH, pojedinačno glasanje bilo je drugačije od elektronskog

A. D.
Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH danas je na sjednici koja se održava putem interneta usvojio izvještaj o radu Vlade FBiH za 2019. godini. Za ovu odluku bila su dovoljna 54 glasa pozicije.
Tokom elektronskog glasanja za ovaj izvještaj prvobitno nije bilo dovoljno glasova za njegovo usvajanje, nakon čega se pristupilo pojedinačnom izjašnjavanju te osiguranju dovoljnog broja glasova za potvrdu rada Vlade FBiH.

Premijer FBiH Fadil Novalić predstavljajući izvještaj naglasio je da su federalna ministarstva u protekloj godini sačinila 70 zakona od kojih je Vlada usvojena 44, da je od šest uredbi 80 posto završeno, da su sačinjene 23 odluke od kojih je Vlada usvojila 22, kao i 37 pravilnika od kojih je Vlada usvojila 19, dvije strategije od kojih je Vlada usvojila jednu, te je sačinjeno još 14 drugih dokumenata.

"Vlada FBiH je usvojila i socio-ekonomske reforne za period od 2020. do 2022. i trenutno smo u završnoj fazi izrade akcionog plana za implementaciju svih mjera i aktivnosti iz strategije", dodao je Novalić.

Tokom sjednice čule su se i kritike na rad Vlade FBiH.

Tako je šefica Kluba Naše stranke Sabina Ćudić kazala je da je izvještaj Vlade FBiH. uvreda za zdravu pamet, kopiran je iz ranijih godina