Izraz nezadovoljstva
28

Migranti blokirali put kod Bosanske Otoke, policija ih rastjerala

A. B.
Foto: Facebook (GP Maljevac)
Foto: Facebook (GP Maljevac)
Veća grupa migranata danas je nakratko blokirala cestu na magistralnom putu Bosanski Novi - Bosanska Otoka u blizini entitetske linije na području Federacije BiH.
Shodno tome, na teren su izašli pripadnici MUP-a USK, ali i policija iz RS-a koji su ih uspjeli ukloniti s ceste.

S obzirom na to da je na cestama bio veći broj migranata, saobraćaj je bio zaustavljen, ali su nam u Operativnom centru MUP-a USK potvrdili da je on sada normaliziran.

"Sada je put prohodan i nema nikakvih problema za saobraćaj", kratko su nam kazali u Operativnom centru MUP-a USK.

Vlast i građani Krajine se mjesecima bore s migrantskom krizom, a na području Unsko-sanskog kantona ima oko 7.000 migranata i situacija postaje svakim danom sve gora.

Prije nekoliko dana građani Velike Kladuše su blokirali saobraćajnice, odnosno, ulaze u ovu općinu kako bi na taj način zaustavili prevoznike da dovoze nove migrante.

Blokade saobraćajnica, rezultirale su sjednicom Operativne grupe USK-a za nadzor migrantske krize na kojoj je usvojen set mjera, a neke od njih su zabrana prijevoza migranata unutar USK-a, te postavljanje policijskih punktova na ulaze u Kanton pa postoji mogućnost da je blokada ceste jedan izraz nezadovoljstva migranata zbog donesenih mjera.