Čeka ga Ruud
23

Đoković teže od očekivanog slavio protiv 97. igrača svijeta i došao do polufinala Rima

F. Z.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković slavio je danas u četvrtfinalu ATP Mastersa u Rimu protiv Nijemca 97. igrača svijeta Dominika Koepfera rezultatom 2:1.
Đoković je odlično otvorio prvi set i činilo se kako će bez problema slaviti protiv Koepfera nakon što je prva četiri gema riješio u svoju korist. Potom je došlo do pada u igri Đokovića i naredna tri gema u svoju korist riješio je Nijemac. Napravio je pritom dva breaka, ali je Đoković uspio uzvratiti i riješio je prvi set u svoju korist rezultatom 6:3.

U drugom setu Đoković je prva dva gema riješio u svoju korist, a u trećem je propustio dvije break lopte. Potom je Nijemac vratio break, a ceh je platio Đokovićev reket. U desetom gemu Koepfer pravi novi break i odvodi meč u treći set (6:4).

U trećem setu Đoković je break napravio u trećem gemu, zadržao je tu prednost, napravio novi break u devetom gemu i riješio set u svoju korist rezultatom 6:3.

Đoković će za plasman u finale ATP Mastersa u Rimu igrati protiv Caspera Ruuda. U drugom polufinalu igrat će bolji iz duela Šapovalov - Dimitrov i Nadal - Schwartzman.