Novo normalno
89

Stadion Grbavica po korona protokolu: Označene stolice i stroga pravila ponašanja

E. B.
Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će sutra dočekati Sjevernu Irsku u polufinalu baraža za Euro.
Susret će biti odigran na stadionu Grbavica a nakon više od pola godine bit će dozvoljen ulazak navijača na stadion i to u ograničenom broju.

Na stadionu Željezničara će utakmici moći prisustvovati 1.800 gledatelja, odnosno bit će otvoreno 15 posto kapaciteta stadiona.

Fotoreporter portala Klix.ba je posjetio stadion Grbavica koji je posebno pripremljen za ovu priliku.

Jasno je naznačeno na kojim stolicama će gledatelji moći sjediti a na kojima neće.

Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba

Svi posjetitelji će se morati pridržavati i strogih pravila ponašanja.

Tako se za vrijeme boravka na stadionu, uključujući dolazak i odlazak, preporučuje održavanje fizičke udaljenosti između osoba od dva metra.

Tokom dolaska, za vrijeme trajanja utakmice i tokom izlaska za sve gledatelje je obavezno nošenje maski preko usta i nosa.

Po ulasku i izlasku sa stadiona gledatelji će morati držati razmak od najmanje dva metra, a na ulazu u stadion svakoj osobi se mjeri temperatura beskontaktnim termometrom.

Ukoliko se kod neke osobe potvrdi temperatura viša od 37,4 stepeni Celzijusa ili uoči prisustvo respiratornih simptoma (kašalj ili otežano disanje), osobi se neće dozvoliti ulazak na stadion.

Utakmica polufinala baraža za Euro između Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske igra se sutra na stadionu Grbavica s početkom u 20:45 sati uz direktan prijenos na kanalu Nova BH.