Bajevićev pomoćnik
10

Musa o "slučaju Ahmedhodžić": Nemamo problema sa Anelom, krivac je Malmö

E. B.
Pomoćni trener reprezentacije Bosne i Hercegovine Slaven Musa je na današnjoj konferenciji za medije govorio o nadolazećim duelima, a novinare je posebno zanimao rasplet "slučaja Ahmedhodžić".

Podsjetimo, mladi štoper se nije pojavio na okupljanju reprezentacije nakon čega ga je savez optužio za neprofesionalno ponašanje, a čak i doveo njegov patriotizam u pitanje.

Ahmedhodžić je potom poručio kako ne može doći jer je čitava ekipa u izolaciji, a i sam Malmö se oglasio i saopćio kako je na vrijeme obavijestio NS BiH o Anelovom nedolasku.

Musa je istakao kako je "90 posto krivice za nedolazak Anela Ahmedhodžića na njegovom klubu".

"Nema nikakvih problema sa Anelom. Prvenstveno se radilo o miskomunikaciji kluba. Malmö je kasno poslao saopćenje, sportski direktor kluba Daniel Andersson nije se javljao na pozive Zvjezdana Misimovića.Imali smo sve informacije da će doći. Poslije utakmice smo mu čestitali osvajanje titule, ali se situacija promijenila. Situacija se promijenila u toku sutrašnjeg dana, oni su zakasnili sa saopćenjem i 90 posto kriv je Malmö. Bez obzira što su Šveđani i Evropljani, oni su napravili grešku u koracima", rekao je Musa.

Musa je istakao i kako će Zmajevi sutra ići na pobjedu.

"Rezultat je bitan, to ćete vidjeti i sutra po sastavu koji će izaći. Izvest ćemo najbolji mogući sastav za koji smatramo da može ostvariti pobjedu. Želimo pružiti priliku igračima koji su manje igrali i koji su debitanti. Vjerovatno nećemo biti u mogućnosti svima pružiti priliku, ali dobar dio njih će sutra igrati uz podršku iskusnijih reprezentativaca", rekao je Musa koji je dodao kako se nada da će Zmajevi napraviti dobar rezultat u susretima protiv Nizozemske i Italije i ostati u elitnoj grupi Lige nacija.