Liga prvaka
15

Manchester City pobijedio M'Gladbach nakon potpune dominacije u Mađarskoj

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su na Puškaš Areni u Budimpešti u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka ekipu Borussije M'Gladbach rezultatom 2:0 pa su tako praktično riješili pitanje putnika u čevtrtfinale elitnog evropskog takmičenja.

City je potpuno dominirao od početka meča pa su nakon pola sata igre došli i u zasluženo vodstvo. Cancelo je nabacio s desne strane odbrane njemačkog tima, a Silva se naklonio i pospremio loptu u mrežu za vodstvo engleske ekipe.

Nastavio je City dominirati i nakon zabijenog gola, potpuno su potisnuli Gladbach, ali to odlaska na odmor nije više bilo pogodaka.

I u nastavku je bila totalno jednosmjerna utakmica pa nije bilo čudo što je City u 65. minuti udvostručio vodstvo. Cancelo je ponovo sjajno ubacio, Silva je spustio loptu za Jesusa na pet metara od gola, a onda je Brazilac zabio za 0:2.

City je potom mirno priveo meč kraju i sasvim zasluženo upisao važno i uvjerljivu pobjedu u "gostima" budući da se zbog pravila o koronavirusa ovaj meč igrao na neutralnom terenu u Mađarskoj.

Revanš između ove dvije ekipe igra se 16. marta u Engleskoj.

Rezultat i strijelci:

Borussia M'Gladbach - Manchester City 0:2 (Silva 29', Gabriel Jesus 65')