Premijer liga BiH
219

Željezničar izgubio od Olimpika u meču punom diskutabilnih odluka sudije

E. B.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara su izgubili od Olimpika na stadionu Grbavica rezultatom 1:0 u meču 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine kojeg su obilježile diskutabilne odluke sudije Matea Muse.

Prvu priliku na meču imali su gosti u 9. minuti kada je nakon kornera Čurjurića sa pet metara šutirao Milović, ali preko gola. Čurjurić je zaprijetio u 19. minuti, no golman Fejzić nije imao potrebe intervenisati.

Željezničar je zaprijetio u 21. minuti kada je nakon kornera Štilića Ikić šutirao glavom, ali je Hadžić sjajno intervenisao i spasio čist pogodak.

U pretposljednjoj minuti susreta Štilić je propustio stopostotnu šansu kada je izašao sam na Hadžića, ali je golman Olimpika odbranio njegov udarac sa 15 metara. Već u narednom napadu zaprijetio je i Lendrić, no on nije bio precizan iz dobre situacije.

Igrači domaće ekipe su na Grbavici u prvom poluvremenu dva puta tražili penal. Najprije je u 3. minuti Mujezinović pao u kaznenom prostoru gostiju, ali se sudija Musa nije oglasio. Također, u 40. minuti nakon očiglednog igranja rukom Isića u kaznenom prostoru Musa se nije odlučio na dosuđivanje najstrožije kazne u korist Plavih.

Igranje rukom Isića (Foto: Damir Hajdarbašić/fkzeljeznicar.ba)
Igranje rukom Isića (Foto: Damir Hajdarbašić/fkzeljeznicar.ba)

Nezadovoljstvo domaćih igrača suđenjem arbitra iz Čitluka nakon dvije sumnjive situacije nastavilo se i u drugom poluvremenu. U 50. minuti mreža gostiju se zatresla, no pogodak Lendrića nakon Bekrićevog ubačaja iz slobodnjaka je poništen jer je Musa dosudio diskutabilan prekršaj u napadu igrača Željezničara prije skoka i gola glavom.

Novu šansu za Željezničar propustio je Mujezinović u 65. kada je nakon kornera šutirao, ali nije bio precizan.

U 87. minuti gosti su stigli do pogotka. Nakon kontranapada Perišić je uposlio Osmanovića koji je sjajno pogodio rašlje s 15 metara za 1:0.

Do kraja susreta viđena je prava opsada gola Hadžića, no napadači Plavih nisu uspjeli savladati čuvara mreže gostiju i tokom dodatnih šest minuta nadoknade, te su na kraju sretniji bili gosti koji su osvojili velika tri boda koji će im mnogo značiti u borbi za opstanak.

Željezničar - Olimpik 0:1 (Osmanović 87.)

Tabela: