Najavio meč s Francuskom
586

Pjanić nakon remija s Finskom: Teren je bio loš, željeli smo doći do pobjede

K. H.
Miralem Pjanić (Foto: D. S./Klix.ba)
Miralem Pjanić (Foto: D. S./Klix.ba)
Bh. reprezentativac Miralem Pjanić nakon utakmice protiv Finske na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo rekao je da su on i njegovi saigrači dali sve od sebe i da su na kraju željeli doći do pobjede.

Pjanić je rekao da teren nije bio dobar za igru, a da posebno žali za prvim poluvremenom kada je naš tim imao šanse da dođe u vodstvo.

Nakon toga, komentarisao je i narednu utakmicu protiv Francuske.

"Mogli smo i htjeli više. Nažalost, nismo mogli doći do pobjede, teren nije bio najbolji za igrati. Imali smo dobre prilike, posebno u prvom poluvremenu gdje smo imali jedan na jedan s golmanom, ali sve u svemu, mislim da se ekipa borila do kraja i htjela je pobijediti ovu utakmicu. Na kraju, kad ne možeš pobijediti ne treba ni izgubiti. Dali smo sve od sebe da se vratimo u meč", rekao je Pjanić za NovuBH i nastavio:

"Francuska je sigurno favorit ove grupe, bit će teško, ali mi ćemo se spremiti i u nogometu se nikad ne zna. Mi ćemo sigurno biti spremni, radimo svi da donesemo nove dobre rezultate, znamo šta nas čeka, neće biti lagano ali imamo dosta vremena da pripremimo tu utakmicu i na terenu pokušamo uraditi nešto."

Naredni meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo naš tim igra 31. marta na Grbavici protiv Francuske, dok ćemo u međuvremenu odigrati prijateljski meč protiv Kostarike.