Premijer liga BiH
66

Poznati sastavi za derbi Sarajeva i Željezničara: Marinović očekivano, Slišković iznenadio

N. K.
Treneri odabrali početne sastave (Foto: Screenshot)
Treneri odabrali početne sastave (Foto: Screenshot)
Nogometaši Sarajeva i Željezničara danas na stadionu "Asim Ferhatović Hase" igraju gradski derbi, ovaj put u okviru 28. kola m:tel Premijer lige BiH, a treneri sarajevskih rivala odlučili su se za startne postave.

Šef stručnog štaba Bordo tima Vinko Marinović odlučio se za provjereni sastav: Kovačević, Pidro, Oremuš, Milićević, Dupovac, Đokanović, Pejović, Mustedanagić, Velkoski, Mešanović i Fanimo.

Na klupi su: Džafić, Bešić, Hebibović, Hodžić, Jukić, Dervišagić, Milanović, Handžić i Sušić.

S druge strane, Blaž Slišković je ponovo mijenjao svoj početni sastav. Promijenjan je kompletna zadnja linija, a u prvi tim je vratio Lendrića. Od prve minute igrat će: Erić, Blažević, Kosorić, Ikić, Šehić, Čeliković, Alispahić, Štilić, Gasal, Bojo i Lendrić.

Na klupi su ostali: Bender, Milićević, Miletić, Vrhovac, Bekrić, Mujezinović, Veselinović, Subašić i Juričić.

Sarajevo je na drugom mjestu Premijer lige BiH s jednim bodom manje od lidera Borca koji ima i utakmicu više. Željezničar je na sedmoj poziciji te trenutno nema šansi za izlazak u evropska takmičenja.

Utakmica na stadionu Koševu počinje u 16:55 uz direktan TV prijenos na kanalu Arene Sport, dok ćete na portalu Klix.ba moći pratiti i tekstualni prijenos meča. Glavni sudija je Haris Kaljanac iz Sarajeva.