Euro 2020
0

Tok utakmice: Portugal - Njemačka 2:4

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
U terminu od 18 sati na stadionu Allianz Arena u Minhenu igrao se drugi susret 2. kola grupe F između selekcija Portugala i Njemačke, a tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice

Portugal - Njemačka 2:4 (Rolando 15', Jota 67' / Dias a.g. 36', Guerreiro a.g. 39', Havertz 51', Gosens 60')

90+4' - Možda i posljednja šansa na meču, Ronaldo je nesebično dodao do Andre Silve, a njegov udarac blokira Rudiger.

90' - Igrat će se još četiri minute sudijske nadoknade.

89' - Šansa za Portugal, ali je Rudiger spasio u posljednji trenutak.

88' - I još jedna izmjena u ekipi Njemačke, izašao je Gnabry, a na terenu je Sane.

83' - Velika šansa za Njemačku! Goretzka je sjajno istrčao kontranapad, a onda je u finišu bio sebičan i šutirao sa 16 metara, ali preko gola.

83' - Andre Silva je na terenu umjesto Jote.

81' - Pao je tempo igre, Nijemci sada rutinski čuvaju stečenu prednost. Čini se da Portugal neće imati snage da se vrati u susret.

76' - Inicijativa Portugala, ali ne mogu napraviti pravu šansu pred golom Njemačke. Jedan gol bi ih sigurno u potpunosti vratio u utakmicu.

71' - Nove izmjene u ekipi Njemačke, Goretzka i Sule su na terenu umjesto Havertza i Gundogana.

Portugal - Njemačka 2:4 (Jota)

66' - Kakav meč u Minhenu! Sada je Moutinho ubacio iz slobodnog udarca, Ronaldo s druge stative vraća loptu, a na pravom mjestu je bio Jota koji pogađa za 4:2.

66' - Žuti karton za Havertza nakon prekršaja nad Ronaldom.

63' - Dvostruka izmjena u Njemačkoj. Iz igre su izašli Gosens i Hummels, a na terenu su Halstenberg i Can. Moutinho je na terenu umjesto Brune Fernandesa.

Portugal - Njemačka 1:4 (Gosens)

60' - Goooooooooool! Debakl Portugala u Minhenu, sada je najbolji igrač ovog meča Gosens pogodio i vjerovatno riješio pitanje pobjednika!

58' - Nova izmjena u ekipi Portugala, William Carvalho je izašao, a na terenu je Rafa Silva.

53' - Pokušaj Ronalda iz slobodnog udarca, lotpa ide visoko preko gola.

Portugal - Njemačka 1:3 (Havertz)

50' - Goooooooool! Njemačka postiže i treći gol i to odmah na početku drugog poluvremena. Strijelac je Havertz i to nakon još jedne lijepe akcije i ubacivanja Gosensa s lijeve strane.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme, s centra su krenuli igrači Portugala. Renato Sanches je na terenu umjesto Bernarda Silve.

HT - Završeno je spektakularno prvo poluvrijeme.

Portugal - Njemačka 1:2 (Ronaldo 15' - Ruben Dias autogol 36', Guerreiro autogol 39')

45+3' - Velika šansa za Njemačku! Gnabry je sjajno probio po lijevoj strani, "slomio" Pepea u kaznenom prostoru, ali njegov udarac brani Patricio.

45' - Igrat će se još tri minute sudijske nadoknade.

44' - Nastavlja se ofanziva Njemačke, fantastičan meč u Minhenu gledamo!

Portugal - Njemačka 1:2 (Guerreiro autogol)

39' - Goooooooool! Nevjerovatno, opet je Portugal postigao autogol, a sada je loptu u svoju mrežu poslao Guerreiro.

Portugal - Njemačka 1:1 (Dias autogol)

36' - Gooooooool! Njemačka se vraća, Dias postiže autogol nakon lijepe akcije Njemačke. Kimmich je ubacio za Gosensa, on vraća loptu u sredinu, a tamo Dias u duelu s Haverzom loptu šalje u svoju mrežu.

30' - Malo je pao tempo igre, sada se igra većinom na sredini terena, što puno više odgovara Portugalu koji vodi sa 1:0.

22' - Velika šansa za Portugal, Ruben Dias je šutirao nakon centaršuta iz slobodnog udarca, ali lopta ide malo pored gola Neuera.

17' - Gosens je šutirao, ali Patricio brani. Muk navijača Njemačke koji nikako nisu očekivali da će njihov tim primiti gol nakon što su 15 minuta bili puno bolja ekipa.

Portugal - Njemačka 1:0 (Ronado)

15' - Gooooooooool! Portugal vodi sa 1:0, sjajan kontranapad koji je na kraju u gol pretvorio Ronaldo kojem nije bilo teško da sa svega nekoliko metara ugura loptu u praznu mrežu. Kakav kontranapad Portugala, iz udžbenika!

13' - Muller šutira, ali loptu koja je išla po sredini gola lagano zaustavlja Rui Patricio. Nastavljaju se žestoki napadi Njemačke.

12' - I nova šansa za Njemačku, sada je Kroos šutirao, lopta je vjerovatno išla u mrežu, ali je odbrana Portugala u posljednji trenutak blokirala.

10' - Nova šansa za Njemačku, sada je Havertz šutirao, ali Patricio brani. U nastavku napada Gnabry je pokupio loptu, dodao do Mullera, ali nije napadač Bayerna nije uspio šutirati. Puno bolja igra Elfa na početku.

5' - Gosens pogađa za 1:0, uslijedilo je veliko slavlje igrača Njemačke, ali je sudija Taylor zbog nedozvoljene pozicije naknadno poništio gol. Pomenutu situaciju pogledjate ovdje.

1' - Počela je utakmica u Minhenu, s centra su krenuli igrači Njemačke.

17:53 - Igrači izlaze na teren, slijedi intoniranje himni, a nakon toga i početak utakmice.

17:45 - Tri kasna gola, uključujući dva nezaustavljivog Cristiana Ronalda, osigurali su Portugalu pobjedu 3:0 protiv Mađarske, te sada imaju priliku da savladaju Nijemce i osiguraju osminu finala.

Nijemci nakon poraza od Francuza 1:0 nemaju pravo na novi posrtaj i eventualni poraz gotovo sigurno bi za Elf značio eliminaciju već u grupnoj fazi.

S druge strane, Portugal u ovu utakmicu ulazi prepun samopouzdanja nakon pobjede na startu. Njemački stil igre obično je pravio probleme Portugalcima, ali domaći tim je pod ozbiljnim pritiskom i evropski prvaci imaju šansu da Nijemcima zadaju konačan udarac pred njihovim navijačima.

17:30 - Ova utakmica je od ključne važnosti za rasplet u grupi F, a najviše se to odnosi na selekciju Njemačke koja je izgubila prvi duel od Francuske sa 1:0. Portugal bi pobjedom osigurao prolazak dalje, a Njemačku vjerovatno izbacio s takmičenja.

Podsjećamo, u prvom meču 2. kola ove grupe Mađarska i Francuska su odigrale meč bez pobjednika.

Sastavi:

17:30 - Portugal: Rui Patrício; Nélson Semedo, Rúben Dias, Pepe, Guerreiro; Danilo, William Carvalho; Diogo Jota, Bruno Fernandes, Bernardo Silva; Ronaldo.

Njemačka: Neuer; Ginter, Hummels, Rüdiger; Kimmich, Gündoğan, Kroos, Gosens; Havertz, Müller; Gnabry.

Zanimljivo, selektor Low izveo je identičan sastav kao u meču protiv Francuske u kojem njegov tim nije napravio previše prilika.

17:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 2. kola grupe F između selekcija Portugala i Njemačke. Susret se igra na stadionu Allianz Arena u Minhenu s početkom u 18 sati.