Premijer liga BiH
30

Zrinjski slavio u gostima kod Leotara i na najbolji način najavio derbi s Veležom

N. K.
Novo slavlje Zrinjskog (Foto: Facebook/HŠK Zrinjski)
Novo slavlje Zrinjskog (Foto: Facebook/HŠK Zrinjski)
Nogometaši Zrinjskog pobijedili su na stadionu Police u okviru 8. kola m:tel Premijer lige BiH ekipu Leotara rezultatom 1:0 te su se novom pobjedom probili na drugo mjesto na tabeli. Ujedno su na odličan način najavili naredni meč protiv gradskog rivala Veleža.

Plemići su krenuli ofanzivno od početak utakmice, a prvu veliku priliku imali su već u šestoj minuti kada je Juranović pogodio prečku domaćeg gola.

Zrinjski je bolju igru krunisao u 26. minuti. Nakon velike gužve u šesnaestercu povratna lopta je došla do Juranovića koji je šutirao, a golman Perišić je dosta nespretno reagovao i lopta je na kraju prešla gol-liniju za 0:1.

Do kraja prvog poluvremena je opao tempo igre pa nije bilo mnogo uzbuđenje te je Zrinjski otišao na odmor sa zasluženim vodstvom.

I u nastavku je Zrinjski ograo ofanzivno, a u 55. minuti su mogli do drugog gola, ali Bilbija nije imao sreće.

Do kraja meča Leotar je pokušavao doći do izjednačenja pa su se redale prilike pred domaćim golom, a najbolju su propustili u samoj završnici kada je Bilbija zaustavio loptu na putu do mreže nakon što je golman Kukić već bio savladan. Promjena nije bilo pa je Zrinjski ostvario veoma važnu pobjedu.

Plemići su danas došli do četvrte pobjede u sezoni te su na tabeli preskočili Slobodu i Sarajevo. Sada su na drugom mjestu iza vodećeg Tuzla Cityja koji ima bod više i utakmicu manje.

Leotar u narednom kolu gostuje Sarajevu, dok Zrinjski već u srijedu igra zaostalu utakmicu i veliki gradski derbi protiv Veleža.

Tabela:

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore