Evropska liga
68

Crvena zvezda u veoma uzbudljivom finišu došla do velike pobjede protiv Brage

H. H.
Detalji s utakmice Crvena zvezda - Braga (Foto: RAS Srbija)
Detalji s utakmice Crvena zvezda - Braga (Foto: RAS Srbija)
Nogometaši Crvene zvezde trijumfalno su počeli nastup u grupnoj fazi Evropske lige. Beograđani su na stadionu Rajko Mitić pobijedili portugalsku Bragu rezultatom 2:1, a sva tri gola postignuta su u finišu meča.

Braga je bila nešto opasniji rival u prvom poluvremnu i stvorila je nekoliko solidnih prilika za gol u finišu prvog dijela. Horta je u 44. minuti šutirao pored gola, a već u narednoj akciji Piazon je izbolikiran u povoljnoj situaciji za gol.

U sudijskoj nadoknadi Galeno je pogodio prečku i nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka.

Sličnu utakmicu gledali smo i u drugom dijelu, a prvu šansu imali su gosti u 65. minuti kada je Horta pogodio prečku. I kada se već činilo da će meč biti okončaan bez golova, u posljednjih 15 minuta vidjeli smo pravu dramu.

Crvena zvezda je povela u 75. minuti. Aleksandar Katai je ubacio iz kornera, a loptu je glavom u mrežu poslao Milan Rodić za veliko slavlje Beograđana. Ipak, samo što se krenulo s centra nogometaši srbijanskog prvaka su napravili grešku u odbrani nakon koje je Galeno udarcem s 20-ak metara poravnao na 1:1.

Konačno, u 85. minuti Crvena zvezda je došla do velike pobjede nakon dosuđenog penala. Katai je preuzeo odgovornost i sigurnim udarcem po sredini gola donio je važna tri boda Beogarđanima na startu ovosezonske evropske avanture.

U istoj grupi igrali su danski Midtjylland i Ludogorets, a meč je okončan bez pobjednika 1:1.