Zvanično
37

Njemački stručnjak Ralf Rangnick postao novi menadžer Manchester Uniteda

D. P.
Rangnick je veoma cijenjen stručnjak u Njemačkoj (Foto: EPA-EFE)
Rangnick je veoma cijenjen stručnjak u Njemačkoj (Foto: EPA-EFE)
Njemački stručnjak Ralf Rangnick novi je menadžer Manchester Uniteda, potvrdio je proslavljeni klub na društvenim mrežama.

Nakon što je Ole Gunnar Solskjaer u nedjelju dobio otkaz na klupi Manchester Uniteda ekipu je privremeno preuzeo Michael Carrick i vodio tim do pobjede na gostovanju Villarrealu u Ligi prvaka, dok je remizirao u ligaškom duelu s Chelseajem. Ipak, bilo je izvjesno da se Carrick neće dugo zadržati na toj poziciji.

Klub je postigao dogovor s njemačkim stručnjakom Ralfom Rangnickom, koji je do danas radio za Lokomotiv iz Moskve. Kako je s ruskim timom dogovorio raskid saradnje, odmah je imenovan za novog menadžera Manchester Uniteda.

Rangnick je dogovorio saradnju s Unitedom na šest mjeseci, a onda bi u klubu trebao ostati i naredne dvije godine, no u ulozi konsultanta, a ne na klupi. Klub je na društvenim mrežama potvrdio dogovor s Nijemcem.

Prije angažmana u Lokomotivu Rangnick je od RB Leipziga napravio jednu od najjačih ekipa u Njemačkoj. Slično je učinio i u Hoffenheimu nešto ranije, a vodio je još Schalke, Stutgart i Hannover.

"Otac modernog njemačkog nogometa", kako su ga često nazivali u domovini, bio je nadomak preuzimanja Milana prošle godine, ali su Rossoneri odustali nakon odličnih rezultata Stefana Piolija, kojeg su računali kao prolazno rješenje.