Premijer liga BiH
78

Velež nakon preokreta pobijedio Leotar i prekinuo crni niz

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nogometaši Veleža su savladali Leotar u Trebinju nakon preokreta rezultatom 3:1 u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.
U prvih 17 minuta na katastrofalnom travnjaku stadiona Police se nije ništa dešavalo izuzev dvocifrenog broja prekršaja, a nakon još jednog je Leotar poveo.

Korner sa desne strane je izveo Perišić, a jedno povlačenje u kaznenom prostoru je sudija Šehović okarakterisao kao penal.

Uzalud su se bunili nogometaši Veleža, te je Maksimović šutirao s bijele tačke i pogodio za vodstvo domaćina.

Velež se brzo vratio u igru. Slobodan udarac sa lijeve strane u 20. minuti je izveo Salčin, a lijevi bek domaće ekipe Perišić je bio nespretan i glavom loptu pospremio u svoju mrežu.

U 27. minuti je Velež mogao povesti. Nakon duge akcije lopta je došla do Zajmovića koji je pokušao petom iz peterca, no njegov šut je izblokiran, a u nastavku akcije Perišić sjajno brani udarac Pece.

Do kraja poluvremena Velež je zaprijetio u tri navrata, no šutevi Hasanovića, Salčina i Radovca su bili neprecizni, dok je u 40. minuti Bogdanović spasio Velež kada je zaustavio silovit pokušaj Todorovića iskosa sa desne strane.

U uvodnih 15 minuta drugog poluvremena obje ekipe su tražile penal. Najprije je Sekulović pao u kaznenom prostoru u 55. minuti, a dvije minute kasnije igrači Veleža su tražili igranje rukom Milovića, no sudija Šehović je u obje situacije pokazao da se igra nastavi.

U 59. minuti Anđušić je imao veliku priliku za pogodak, ali je šutirao iz blizine direktno u golmana Perišića.

Velež je do vodstva stigao u 69. minuti. Najprije je Radovac iz peterca pogodio samo stativu, no u nastavku akcije je nakon sjajne odbrane Perišića loptu u praznu mrežu glavom pospremio Zajmović.

Do kraja susreta travnjak na stadionu je bio u potpunosti uništen, te se nije ni moglo desiti ništa ozbiljno pred golovima.

Ipak, nakon kontranapada u 89. minuti Brandao je izašao sam na Perišića i šutirao, golman Leotara je odbranio ali je lopta došla do Pršeša koji je poslao u prazan gol za konačnih 3:1.

Velež je na taj način prekinuo crni niz od pet utakmica bez trijumfa, dok je Leotar upisao četvrti uzastopni poraz.

Leotar - Velež 1:3 (Maksimović penal 18' - Perišić autogol 20', Zajmović 69', Pršeš 89')

Tabela: