Zvijezda devedesetih
5

Manekenka viđena u javnosti prvi put nakon što je otkrila da ju je kozmetički tretman deformisao

I. S.
Foto: Elder Ordonez/splashnews.com
Foto: Elder Ordonez/splashnews.com
Manekenka Linda Evangelista fotografisana je prvi put u javnosti nakon što je kazala da joj je kozmetički tretman u potpunosti unakazio njeno lice.
Viđena je na ulicama New Yorka. Rijetko se pojavljivala u javnosti otkako joj je 2016. godine dijagnosticirana paradoksalna adipozna hiperplazija, rijetko stanje koje uzrokuje širenje masnog tkiva.

Evangelista je prethodno uradila kozmetički tretman CoolSculpting, koji je trebao "zamrznuti" masno tkivo. U intervjuu za magazin People kazala je:

"Voljela sam da budem na modnoj pisti. Sada se plašim da naletim na nekoga koga poznajem. Ne mogu više da živim ovako, u skrivanju i sramoti. Jednostavno ne mogu više da živim u ovom bolu. Spremna sam da konačno progovorim."

Osim problema na licu, otkrila je da ima izbočine na bradi, bedrima i grudima. Prestala je da jede jer je, kako je navela, počela gubiti razum kada je primijetila izbočine na svom tijelu.

U septembru je tužila kompaniju Zeltiq Aesthetics, koja je proslavila spomenuti kozmetički tretman. Od kompanije traži 50 miliona dolara odštete i tvrdi da zbog deformisanog lica i ostatka tijela više ne može raditi.