Poznat prvi tim
73

Petev u najjačem sastavu Zmajeva počinje prijateljski meč protiv Gruzije u Zenici

K. H.
Ivaylo Petev (Foto: I. Š./Klix.ba)
Ivaylo Petev (Foto: I. Š./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Ivaylo Petev u najjačem sastavu Zmajeva počet će večerašnju prijateljsku utakmicu protiv Gruzije.

Naša reprezentacija će igrati u sistemu 3-5-2, što je formacija s kojom smo igrali u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i za koju je ranije Petev rekao da je donijela dobre rezultate.

U vrhu napada našeg tima su Džeko i Demirović, iza njih igraju Gojak i Krunić, dok bi Hadžiahmetović trebao biti na sredini terena. Po krilima će igrati Kolašinac i Stevanović, a u srcu odbrane su Ahmedhodžić, Saničanin i Kovačević.

Naš tim izgleda ovako: Ibrahim Šehić, Anel Ahmedhodžić, Siniša Saničanin, Adnan Kovačević, Sead Kolašinac, Miroslav Stevanović, Amir Hadžiahmetović, Rade Krunić, Amer Gojak, Edin Džeko (kapiten) i Ermedin Demirović.

Početni sastav Zmajeva za meč protiv Gruzije (Foto: Screenshot/UEFA)
Početni sastav Zmajeva za meč protiv Gruzije (Foto: Screenshot/UEFA)

Na klupi su: Vasilj, Kovačević, Ćivić, Hadžikadunić, Gazinbegović, Menalo, Prevljak, Danilović, Miličević, Nalić, Rahmanović i Dedić.

Utakmica se igra na stadionu Bilino Polje u Zenici s početkom u 20:45 sati, a na portalu Klix.ba moći ćete pratiti tekstualni prijenos susreta.