Premijer liga BiH
48

Tok utakmice: Posušje - Željezničar 3:2

K. H.
Foto: FK Željezničar/Facebook
Foto: FK Željezničar/Facebook
Nogometaši Posušja i Željezničara na stadionu Mokri Dolac igrali su utakmicu 24. kola Premijer lige BiH, a tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti uživo na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice

Posušje - Željezničar 3:2 (Krišto 57', Serdarušić 71', 84' / Kosorić 59', Štilić 83')

90' - Igrat će se četiri minute sudijske nadoknade.

89' - Čini se da će Željezničar doživjeti novi poraz u gostima, a posljednju pobjedu su ostvarili krajem 2020. godine.

87' - Opet je Serdarušić imao šansu, ali je šutirao preko gola.

85' - Cocalić je dobio žuti karton, prvi zapisani gostujući igrač.

Posušje - Željezničar 3:2 (Serdarušić 84')

84' - Goooooooooooooooool! Posušje opet vodi, sada je Serdarušić opet pogodio i doveo svoj tim u novo vodstvo! Čim se krenulo s centra domaći su izveli fantastičnu akciju, a na kraju je lopta došla do Serdarušića koji matira Bendera.

Posušje - Željezničar 2:2 (Štilić 83')

83' - Goooooooooooool! Štilić pogađa za 2:2 i to nakon što je zakucao loptu nakon kornera.

79' - Velika šnasa za Željezničar! Zec je izašao sam ispred gola Posušja, ali su domaći igrači iskoristili činjenicu da više nije brz kao nekada, stigli su ga i izblokirali udarac.

78' - Begić je imao šansu da potvrdi pobjedu svog tima! Izašao sam sam ispred Bendera, ali je pogodio stativu.

77' - Lauš je prvi igrač sa žutim kartonom na današnjoj utakmici.

74' - Gasal na lijevoj strani za 40 minuta igre nije uradio apsolutno ništa. Čudno je što ga je Mulalić uopšte stavio na tu poziciju znajući da mu znatno više odgovara desna strana, a na kraju je Željezničar upravo preko te lijeve strane i primio drugi gol.

Posušje - Željezničar 2:1 (Serdarušić 71')

71'- Gooooooooool! Posušje opet vodi i to sasvim zasluženo. Serdarušić je odlično pratio akciju i s druge stative pogodio za 2:1. Igra Željezničara se raspala nakon što su izašli Mekić i Hodžić.

64' - Barišić je promašio i pogodio stativu! Prevario je Bendera, ali nije imao sreće i lopta je otišla pored gola.

63' - Penal za Posušje! Gigović je svirao prekršaj Štilića i pokazao na bijelu tačku. Još jedna diskutabilna odluka na bh. terenima, a što smo i navikli od ovog arbitra koji je dolaskom novog rukovodstva Nogometnog saveza BiH postao i evropski sudija.

60' - Bekrić i Mekić su izašli, Osmanović i Zec na terenu.

Posušje - Željezničar 1:1 (Kosorić 59')

59' - Gooooooooooooooool! Kosorić pogađa nakon kornera, ekspresno poravnanje Plavih!

Posušje - Željezničar 1:0 (Krišto 57')

57' - Goooooooooooool! Krišto pogađa nakon kornera i žestoko kažanjava promašaj Hodžića.

53' - Velika šansa za Plave! Hodžić je izašao sam na Horkaša, koji je bio daleko od svog gola, ali zaustavio je golman Posušja njegov pokušaj.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Prvo poluvrijeme

45' - Igrat će se minuta sudijske nadoknade.

45' - Pao je tempo igre nakon izmjene u ekipi Željezničara.

36' - Izmjenu pravi trener Željezničara Edis Mulalić. Iako su svi očekivali da će izvesti Bekrića koji igra jako lošu utakmicu, on je iz igre izvadio agilnog Resića i na teren poslao Gasala.

30' - Velika šansa za Željezničar! Bekrić je bio sam ispred golmana Posušja, ali kao i u prethodnim mečevima Plavih, opet je promašio i propustio šansu da ih dovede u vodstvo. Sada je pokušao driblati, ali je to izgledalo jako loše. U nastavku napada Štilić je ubacio za Resića, ali je njegov udarac glavom je odbranio golman.

29' - Šansa i na drugoj strani, Maglica je šutirao, ali Bender brani.

28' - Imali su domaći mnogo sreće sada nakon što je lopta prešla preko golmana domaćih, Lauš je loše zahvatio i poslao je nekoliko centimetara pored gola.

27' - Štilić je ubacio, ali Hodžić glavom šutira pored gola.

26' - Hodžić (Željezničar) je lijepo probio po desnoj strani i izborio korner za svoj tim.

21' - Nije zadovoljan trener Mulalić načinom na koji igra njegov tim u ovom trenutku.

19' - Dobar napad Željezničara, Mekić je bio odličan i povukao jedan napad Plavih, ali su se domaći odbrani. Na kraju svega, korner za Želju.

13' - Velika greška golmana Željezničara Bendera. Ostao je prazan gol Plavih, ali je na kraju golman gostiju je ispravio grešku i odbranio Vukoji udarac. Mnogo konfuzije u odbrani Željezničara.

11' - Vukoja je sada u prilici, ali Hajdarević spašava Plave. Stigli su i gostujući navijači koji odmah pružaju veliku podršku svojim igračima.

9' - Velika šansa za Posušje! Štilić je izgubio loptu, ali je na kraju Cocalić spasio čistu šansu u kojoj je bio Leko! Uletio je sjajno klizeći i na kraju spasio vodstvo domaćeg tima.

5' - Imali su gosti sada jedan opasan napad, ali od svega je udarac Bekrića blokiran.

4' - Nešto bolja igra domaćeg tima na početku, Begić je prvi šutirao glavom nakon kornera, ali je lopta otišla preko gola.

1' - Utakmica je počela. S centra su krenuli domaći igrači.

14:59 - Utakmica počinje za dvije minute.

14:53 - Vrijeme u Posušju sunačno, a temperatura vazduha je sedam stepeni. Puše i nešto jači vjetar jačine 13 km/h.

14:50 - Odigrano je pet mečeva 24. kola Premijer lige BiH:

Leotar - Sarajevo 1:1

Radnik - Sloboda 2:1

Rudar - Borac 2:2

Zrinjski - Tuzla City 5:0

Velež - Široki Brijeg 1:0

14:40 - Glavni sudija današnjeg meča je Miloš Gigović iz Gradiške. Pomagat će mu Božidar Rustić i Radislav Kačavenda, obojica iz Gradiške. Četvrti sudija je Dragan Petrović iz Banje Luke.

Najava utakmice:

14:35 - Nakon jučerašnjih kikseva Tuzla Cityja, Borca i Sarajeva Željezničar će imati priliku u potpunosti ući u borbu za izlazak u Evropu.

Pobjedom bi se Plavi izjednačili bodovno sa četvrtoplasiranim Sarajevom, te bi imali pet bodova manje od trećeplasiranog Borca i osam manje od drugoplasiranog Tuzla Cityja.

Pomoć Željezničaru u pohodu na taj cilj u Posušju će pružiti i navijači Plavih jer se očekuje veliki broj Manijaka na Mokrom docu.

Posušje se s druge strane grčevito bori za opstanak. Iako je još uvijek u sigurnoj zoni, jučerašnjim dobrim rezultatima su mu se Radnik i Rudar približili na samo jedan, odnosno dva boda zaostatka, te će novi trener Toni Karačić pokušati na svom debiju na klupi odvojiti Posušje od najbližih konkurenata u borbi za opstanak.

Poznati su i sastavi za današnji meč:

Posušje od prve minute igra u sastavu: Horkaš, Barišić, Mašić, Landeka, Leko, Begić, Krišto, Maglica, Horić, Lauš i Vukoja.

Na kupi su: Bakać, Šuta, Begić, Božić, Janković, Ilinković, Serdarušić, Pavković i Ramović.

Za Željezničar od prve minute igraju: Bender, Galić, Kosorić, Cocalić, Malić, Hajdarević, Mekić, Štilić, Bekrić, Resić i Hodžić.

Na klupi su: Muftić, Vučenović, Zec, Gasal, Šehić, Osmanović, Ćerimagić i Musić.

Mulalić tako prvi put u drugoj polusezoni može računati na sve igrače, osim na Fataija koji nije povrijeđen, već nespreman.

14:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 24. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između Posušja i Željezničara. Utakmica se igra na stadionu Mokri Dolac u Posušju, a počinje u 15:00 sati.