Finale Kupa BiH
299

Red Army s velikim zakašnjenjem stigli u Zenicu, kasnili su na utakmicu godine

D. P.
Red Army na zapadnoj tribini (Foto: E. M./Klix.ba)
Red Army na zapadnoj tribini (Foto: E. M./Klix.ba)
Najvatreniji navijači Veleža grupa Red Army s velikim zakašnjenjem stigla je u Zenicu na najvažniju utakmicu sezone. Oni su krenuli vozom iz Mostara, a u Zenicu su stigli oko 18:35, a to je 25 minuta prije početka susreta.

Od ranih sati osjeti se euforija na ulicama Zenice gdje su se od jutra počeli skupljati navijači oba tima. To posebno važi za Rođene koji su u velikom broju stigli u Zenicu.

Okupljanje je krenulo još i ranije, a s velikim zakašnjenjem su se priključili pripadnici grupe Red Army koji su vozom stigli u Zenicu. Voz je kasnio, pa su tako Mostarci stigli neposredno pred utakmicu na Željezničku stanicu u Zenici.

Ono što je problem za najvatrenije navijače Veleža, jeste da će zakasniti na utakmicu godine i borbu za prvi trofej nakon nekoliko decenija čekanja.

Korteo je krenuo prema Bilinom Polju 10 minuta prije početka utakmice, a dok navijači prođu kontrole na stadionu, zakasnit će na početak utakmice.

Navijači Veleža u korteu krenuli su sa Željezničke stanice ka stadionu Bilino Polje gdje se od 19 sati igra finale Kupa BiH što je posljednja šansa za oba tima da osvoje trofej ove sezone i izbore plasman u Evropu naredne godine.

Atmosfera na ulicama Zenice je sjajna, a pjesme Rođenih odjekuju ulicama. Nema sumnje da nas i na stadionu čeka sjajna atmosfera.

Pripadnici grupe Red Army bit će smješteni na zapadnoj tribini stadiona Bilino polje, dok su najvatreniji navijači Sarajeva Horde zla na sjevernoj.