Trenerska križaljka
31

Ko će na užarenu klupu Sarajeva? Dudić čeka Velež, išlo se na razgovore i u Beograd

N. K.
Emir Hadžić razgovarao s Feđom Dudićem (Foto: Klix.ba)
Emir Hadžić razgovarao s Feđom Dudićem (Foto: Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo je već nekoliko sedmica u ozbiljnoj potrazi za novim trenerom, a širom Bosne i Hercegovine i regiona obavljen je veliki broj pregovora s kandidatima za užarenu klupu, saznaje portal Klix.ba.
Bordo tim u pregovorima predstavlja sportski direktor Emir Hadžić, čovjek koji se i sam nedavno vratio na Koševo, a kao glavni kandidat za šefa stručnog štaba Sarajeva posljednjih dana isplivao je aktuelni Veležov trener Feđa Dudić.

Predstavnici Sarajeva već su obavili razgovore s Dudićem koji i dalje ima važeći ugovor s mostarskim klubom. Dudić je, kako saznajemo, postavio i određene uvjete čelnicima Veleža kako bi klub napredovao, a oni bi trebali već danas donijeti konačni sud. Jasno je da na osnovu te odluke zavisi i eventualni prelazak u glavni grad BiH gdje bi Dudić sigurno imao veliki izazov, ali i znatno veća finansijska primanja.

Hadžić je razgovao i s brojnim drugim kandidatima među kojima su Husref Musemić, Vule Trivunović, Bruno Akrapović te Meho Kodro koji se već zahvalio na ponudi poručivši da u ovom trenutku ne želi preuzeti Sarajevo.

Sportski direktor Sarajeva je, kako saznaje portal Klix.ba, putovao i u Beograd gdje je obavio razgovore s trojicom trenera. U pitanju su Risto Vidaković, Ilija Stolica i Miroslav Đukić pa su i njih trojica kandidati za klupu ekipe koja ove godine nije izborila plasman u evropska takmičenja.

Đukić je ranije vodio Valenciju, Sporting Gijon, Partizan,... Stolica Olimpiju, Vojvodinu, mladu reprezentaciju Srbije,... a Vidaković Cadiz, Betis B...

U Sarajevo očekuju da će se pitanje trenera riješiti do kraja sedmice, a želja čelnika kluba na čelu s Ismirom Mirvićem je da to bude čim prije.

Ko god bude izabran na klupu Sarajeva očekuje ga zahtjevan posao budući da pripreme za novu sezonu ubrzo počinju, a velika vjerovatnoća je da će doći i do većih promjena u igračkom kadru.