Vjetar u leđa
2.1k

Hiljade bh. navijača ispunilo Lanxess Arenu u Kelnu, s tribina imamo ogromnu podršku

K. H.
Bh. košarkaši će imati veliku podršku navijača s tribina (Foto: Klix.ba)
Bh. košarkaši će imati veliku podršku navijača s tribina (Foto: Klix.ba)
Košarkaši Bosne i Hercegovine danas u Lanxess Areni u Kelnu imaju veliku podršku navijača, unatoč tome što igraju protiv domaće Njemačke, a reporter portala Klix.ba s mjesta događaja javlja da se u dvorani nalazi nekoliko hiljada bh. navijača.
Kao što se moglo i naslutiti uoči utakmice, u Lanxess Arenu došao je znatno veći broj navijača u odnosu na utakmicu protiv Mađarske, a iako igramo protiv Njemačke koja je domaćin u ovom susretu, našim igračima neće izostati velika podrška s tribina.

Tako se nekoliko minuta prije početka utakmice na svim stranama dvorane mogu vidjeti zastave BiH, a prema nekim procjenama naši igrači će imati podršku čak i do tri-četiri hilajde navijača, što je svakako veliki broj u odnosu na kapacitet Lanxess Arene koja ima 18.000 sjedećih mjesta i uz to igramo protiv domaćina Eurobasketa.

Podsjećamo, naši košarkaši su u prvom susretu slavili protiv Mađarske, dok je Njemačka bila bolja od Francuske, pa bi pobjeda u današnjem meču i jednoj i drugoj selekciji otvorila vrata drugog kruga.