Ne baš jeftini
86

Koliko koštaju novi dresovi Zmajeva: Pogledajte detaljan izgled obje garniture

H. H.
Foto: Adidas
Foto: Adidas
Poznata stranica Footy Headlines nedavno je ekskluzivno objavila kako će izgledati novi dresovi nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a poznato je i koliko će koštati.
Zmajevi su već u Bukureštu protiv Rumunije trebali zaigrati u novom dresu za 2022. godinu, ali su na kraju naši nogometaši nastupili u nikad viđenim kataloškim primjercima dresa iz 2018. godine jer se dogodio propust s dobavljačem opreme.

Razlog je propust kompanije i to što je isporuka Adidasa kasnila. Na kraju su Zmajevi morali nastupiti u dresovima iz 2018. godine koji nisu predviđeni za utakmice, odnosno kataloški primjer koji se nije koristio za nastupe.

U međuvremenu su na zvaničnoj stranici Adidasa obje garniture dresova u ponudi za kupovinu čime je potvrđeno pisanje Footy Headlinesa, a cijena iznosi oko 160 KM. Adidas nudi dresove Zmajeva u veličinama XS, S, M, L, XL i 2XL i 3XL, koji su dostupni u plavoj i bijeloj boji.

Također, Adidas za nove članove, odnosno registrovane korisnike, nudi popust od 20 posto.

U novom dresu reprezentacija BiH će sigurno igrati naredne godine kada krenu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. U međuvremenu je zakazana i sporna utakmica protiv Rusije, ali je još uvijek upitno da li će biti odigrana jer ugovor i dalje nije potpisan.

Konačan stav Nogometnog saveza BiH oko odigravanja sporne utakmice s Rusijom bit će poznat nakon sjednice Izvršnog odbora koja će biti održana u ponedjeljak 10. oktobra.