Španija najrealnija
119

Protiv koga će igrati Hrvatska u osmini finala: Tri su opcije uoči večerašnjih okršaja

D. P.
Slavlje Hrvata nakon Belgije (Foto: EPA-EFE)
Slavlje Hrvata nakon Belgije (Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Hrvatske plasirala se u nokaut fazu Svjetskog prvenstva, a svog rivala saznat će nakon što se večeras kompletira takmičenje u grupi E.

Hrvatska je remijem protiv Belgije zauzela drugo mjesto u grupi. Prvi je Maroko, a ove dvije selekcije dobit će rivale iz grupe E koja je u potpunosti otvorena.

Vatreni mogu dobiti tri različita rivala. Postoji mogućnost da u nokaut-fazi igraju protiv Španije, Japana ili čak Kostarike.

Najveće šanse da zauzme prvo mjesto i tako zakaže duel protiv Hrvatske ima selekcija Španije.

Španci igraju protiv Japana i pobjeda im osigurava prvo mjesto. Bit će dovoljan i remi za prvo mjesto, a može pasti na drugu poziciju samo ako Kostarika dobije Njemačku, što je malo vjerovatno.

Japan može biti prvi ukoliko savlada Španiju i tako bi zakazao duel protiv Hrvatske.

Šanse za prvo mjesto čak ima i Kostarika, ali je malo vjerovatno da će ova selekcija savladati Njemačku, a pritom za prvo mjesto je potrebno i da Španija i Japan remiziraju u svom međusobnom omjeru.

Te tri reprezentacije imaju šanse da zauzmu prvo mjesto i idu na megdan Hrvatskoj. Selekcija Njemačke nema ni teoretske šanse da bude prva, ali ima realne da izbori nokaut-fazu kao drugoplasirana.

Raspored:

20:00 Španija - Japan

20:00 Kostarika - Njemačka

Tabela:

Standings provided by Sofascore