Hvatao se za međunožje
14

Vlahović objašnjavao neprimjernu proslavu gola i nije bio nimalo ubjedljiv

H. H.
Dušan Vlahović (Foto: EPA-EFE)
Dušan Vlahović (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski napadač Dušan Vlahović objasnio je svoju neprimjerenu proslavu gola protiv Švicarske koja je privukla veliku pažnju i ostavila je prostora za špekulacije kome je bila upućena.
Nakon što je Vlahović zabio pogodak za preokret Srbije i vodstvo od 2:1 u 35. minuti, tokom slavlja se uhvatio za međunožje i kako pišu novinari koji su bili na stadionu, okrenuo se prema navijačima Srbije, vjerovatno zbog nedavne afere koja je uzdrmala ovu reprezentaciju i seksualnog skandala u kojem su "upleteni brojni reprezentativci i njihove supruge".

Bio je to njegov odgovor na sve špekulacije, iako se u prvi mah činilo da je provocirao navijače Švicarske, to na kraju nije bio slučaj.

Ipak, napadač Juventusa tvrdi da ni jedno ni drugo nema veze s proslavom.

"Proslava gola je spontana, nije se odnosila ni na koga", rekao je Vlahović, koji baš i nije bio ubjedljiv, ali je na kraju sportski čestitao Švicarcima.

"Moj prvi gol na SP-u i u tom momentu imamo 2:1, čak iako nisi dobro u momentu sve prođe. Ne znam stvarno šta bih rekao. Bilo je turbulentno ovo prvenstvo, generalno, ali za našu reprezentaciju i nije. Igrali smo protiv Brazila u prvom meču, najboljeg tima ikada na svijetu, u drugom meču smo mogli da budemo bolji i samo pobjeda nas je vodila dalje, ako su Švicarci bolji proći će i tako se desilo, moramo da čestitamo i budemo veliki u porazu. Nemam neki komentar, ovo su SP-a, nema tu sad šta ne bježimo od odgovornosti. Tako je kako je, bolja ekipa je pobijedila i nema šta da se lažemo", izjavio je Vlahović.

Podsjetimo, Srbija je grupnu fazu okončala na posljednjem mjestu sa jednim bodom i negativnom gol-razlikom.