Velike tenzije
242

Otkriveno koga je Messi nazvao glupanom tokom intervjua, nije mu htio pružiti ni ruku

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nakon što su nogometaši Argentine izbacili Nizozemsku, pred kamere je stao kapiten Lionel Messi, a u jednom trenutku je prekinuo intervju kako bi se verbalno obračunao s nepoznatom osobom. Ipak, naknadno je otkriveno da je u pitanju bio napadač Nizozemaca Wout Weghorst.

Messi je poručio kako je njegova selekcija zaslužila plasman u polufinale, te je potom krenuo pričati o narednom protivniku, selekciji Hrvatske, kada se okrenuo na drugu stranu i povikao:

"Šta gledaš? Šta hoćeš? Bježi tamo, glupane", rekao je vidno nervozni Messi nepoznatoj osobi iza kamere.

Ipak, Marca piše da je riječ o Weghorstu koji je postigao oba gola za Nizozemce i koji je nakon utakmice optužio Messija da je odbio da se rukuje nakon utakmice.

"Htio sam da se rukujem s njim nakon utakmice jer imam veliko poštovanje prema njemu kao igraču, ali je on samo udario moju ruku i sklonio jem jer nije htio da se rukuje sa mnom", rekao je Weghorst i dodao.

"Moj španski jezik nije baš dobar, ali znam da mi je rekao neke odvratne riječi i to me razočaralo od takvog igrača, baš me razočaralo".

Inače, na terenu su tokom i poslije utakmice vladale velike tenzije između igrača oba tima, a očigledno ni Messii nije ostao imun na sve što se dešavalo.

Argentina je na kraju slavila na penale i u polufinalu će igrati protiv Hrvatske.