Odlična zabava
534

Više od 10 hiljada Tuzlaka uz Zabranjeno pušenje dočekalo Novu godinu

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Članovi kultnog benda Zabranjeno pušenje i vatromet koji je obasjao nebo iznad Tuzle večeras su više od deset hiljada okupljenih građana u tom gradu uveli u novu, 2023. godinu.

Odlična atmosfera, protkana kvalitetnim muzičkim taktovima, obilježila je posljednju noć 2022. godine na Trgu slobode u Tuzli, na koji se slilo nekoliko hiljada posjetitelja.

Više od 10 hiljada Tuzlaka uz Zabranjeno pušenje dočekalo Novu godinu

Posted by Klix.ba on Saturday, December 31, 2022

Zabava u "najluđoj noći" počela je nastupom lokalnog benda Big Brothers, a nakon dva sata odlične svirke atmosferu je dalje zagrijao Adi Šoše sa bendom Amila Loje.

Okvirno 20 minuta prije ponoći, na oduševeljenje brojnih prisutnih na binu su izašli članovi kultnog Zabranjenog pušenja koji su atmosferu doveli do usijanja. Tačno u ponoć, kada su se kazaljke sklopile, nebo iznad Tuzle obasjao je vatromet kojim je ozvaničen ulazak u novu, 2023. godinu.

Uz neizostavne zagrljaje najbližih Tuzlaci su međusobno jedni drugima čestitali novo ljeto, uz želje da ga ispune prije svega zdravlje, a zatim i sreća i uspjesi na svim životnim putevima.

Tradicionalni javni doček Nove godine u Tuzli realizira se već nekoliko godina, a njegov kontinuitet jedino je prekinut u pandemijskoj 2020. godini. Međutim, on je godinu kasnije ponovo uspostavljen te su Tuzlaci u 2021. ušli kroz zabavu na otvorenom i druženje sa članovima nekoliko bendova.

Posljednju, pretpandemijsku Novu godinu Tuzlaci su dočekali uz Van Gogha, dok su u januar 2019. okupljeni ušli uz taktove Plavog orkestra. Kada je riječ o minulom javnom dočeku Nove godine, pored odlične muzičke zabave, okupljeni građani su mogli uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi obrtnika i ugostitelja koji su djelovali u novogodišnjim drvenim kućicama.

Prema trenutno dostupnim informacijama, tradicionalni javni doček Nove godine u Tuzli je protekao bez incidenata, a u sugurnosnom smislu događaj su u cijelosti nadzirali službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Zabava na Trgu slobode će biti nastavljena i sutra, 1. januara u noćnim satima, kada će nastupiti bendovi Divan, Pochko & New Primitives i Amel Ćurić.