Nesvakidašnja scena
63

Đoković poludio zbog poljubaca i ometanja s tribina: Izbacite ga, čovjek je "mrtav pijan"

D. P.
Đoković je potpuno poludio u četvrtom setu (Foto: Screenshot)
Đoković je potpuno poludio u četvrtom setu (Foto: Screenshot)
Novak Đoković je pobjedom protiv Enza Couacauda prošao u treće kolo Australian Opena, no u meču je imao problem s navijačem koji je ciljano došao na tribine kako bi ga provocirao.

Jedan od četvorice navijača, koji su došli obučeni u crveno-bijelu uniformu kao Waldo iz popularnog britanskog cranog serijala, tokom cijelog meča provocirao je Đokovića i ometao ga.

Navijač, koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju, galamio je tokom duela, a ometao je i Đokovića tokom servisa, što je u tenisu strogo zabranjeno.

Trpio je to Đoković do četvrtog seta, a onda je izrevoltiran otišao do glavnog sudije i zatražio da navijača izbaci s tribina.

"Da li se šališ? Provocira me cijelo veče, a ti ništa... On je 'mrtav pijan', provocira od prvog poena. Čuo sam ga 50 puta. Zašto ga ne izbacite sa stadiona", vikao je Đoković na glavnog sudiju.

Nakon toga ovaj provokator s tribina slao je Đokoviću poljupce s tribina. Iako u tom trenutku glavni sudija nije reagovao, četvorica navijača ipak nisu dočekala kraj duela na tribinama, već su izbačeni.