Pogodio iz faula
57

Magični Messi u 95. minuti riješio ludu utakmicu PSG-a, Neymar na nosilima iznesen s terena

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa PSG-a u ludoj utakmici 24. kola francuske Ligue 1 pobijedila je Lille rezultatom 4:3, a gol za pobjedu i to u 95. minuti susreta postigao je Lionel Messi iz slobodnog udarca.
PSG je sjajno otvorio meč i već u 11. minuti lijepim golom Mbappea došao u vodstvo od 1:0, a ubrzo nakon toga Neymar je pogodio za 2:0 i tako uduplao vodstvo Parižana. Ipak, u 24. minuti Diakite pogađa za 2:1, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Činilo se da će domaći tim biti u velikom problemima nakon što su David u 58. i Bamba u 69. minuti pogađali za preokret Lillea, no u finišu meča viđen je još jedan veliki preokret, ovaj put u režiji domaćih igrača koji su došli do pobjede.

Prvo je Mbappe u 87. minuti poravnao na 3:3, a onda u 95. minuti, Messi sjajnim golom iz slobodnog udarca pogađa za 4:3 i veliko slavlje domaćih navijača na stadionu Park prinčeva.

Treba reći i to da je početkom drugog poluvremena Brazilac Neymar doživio tešku povredu zgbola, zbog čega je na nosilima iznesen s terena i sada je pod upitnikom njegov nastup u uzvratnom meču protiv Bayerna.

Ovom pobjedom PSG je došao do 57 osvojenih bodova, što je osam više od Marseillea koji ima i utakmicu manje.

Tabela:

Standings provided by Sofascore