U julu
934

Sarajevska diskoteka Aqua ponovo otvara svoja vrata ovog ljeta

L. R.
Diskoteka Aqua (Foto: Facebook)
Diskoteka Aqua (Foto: Facebook)
Nekad najpoznatija sarajevska diskoteka Aqua ponovo će otvoriti svoja vrata 1. jula ove godine.

Ovu informaciju za Klix.ba potvrdio je Senad Jukić Nena, a na ideju je došao zajedno sa svojim prijateljima i ugostiteljima Muamerom Helaćom i Ismarom Šehićem.

"Odavno razmišljamo ovom poslovnom prostoru. Sarajevo, a i okolina nemaju tako velik objekat koji prima 3.000 ljudi, a sama diskoteka Aqua je i tada bila jedan od boljih objekata i diskoteka na Balkanu, tako da nije trebalo mnogo razmišljati o tome da li bi to mogao biti dobar projekt.

Budući da oni već osam godina drže klub "Das ist Valter", tvrdi da im to neće biti novina kada je riječ o ugostiteljstvu, ali da je svakako izazovno otvoriti klub koji može primiti i do 3.000 ljudi. Žele da Aqua bude mjesto o kojem će se pričati, a i posjećivati.

"Cilj nam je da budemo jedinstveni i da privučemo goste, kako domaće tako i iz regiona. Želimo da cijeli Balkan dolazi ovdje kod nas za dobar provod i za nešto što još nisu vidjeli", naveo je Jukić.

Osim zvaničnog datuma otvaranja, Jukić nije želio dati više informacija o potencijalnim gostima, jer je želio da to ostane iznenađenje, ali naveo je da će dovesti neke do najjačih balkanskih zvijezda.