Uvod u nezapamćen debakl
22

Nogometaš Manchestera zgrozio navijače potezom na Anfieldu, pozivaju i na raskid ugovora

H. H.
Trenutak kada je Weghorst dotakao grb Liverpoola (Foto: Screenshot)
Trenutak kada je Weghorst dotakao grb Liverpoola (Foto: Screenshot)
Napadač Manchester Uniteda Wout Weghorst navija za Liverpool od djetinjstva, a potez koji je napravio na Anfiledu tokom nevjerovatnog poraza njegovog tima (7:0) izazvao je veliki bijes pristalica Crvenih đavola.

Naime, snimljen je kako dodiruje grb s natpisom "Ovo je Anfild" prije početka utakmice, što je praksa domaćih igrača i što je očekivano izazvalo oštre reakcije navijača Manchestera, pogotovo nakon debakla kojem su svjedočili protiv najljućeg rivala.

Nizozemski napadač je u prošlosti govorio o tome da je navijač Redsa još od djetinjstva, a ljutite pristalice Uniteda vjeruju da je njegov potez dovoljan čak i za raskid ugovora.

"Kako dovraga možeš dodirnuti natpis na Anfieldu kao igrač Manchester Uniteda?", masovno se pitaju fanovi Uniteda na društvenim mrežama.

Wout Weghorst je karijeru počeo 2012. godine u dresu Emmena, a nakon toga je igrao za Heracles Almelo, iz kojeg je 2016. godine prešao u AZ. Nakon što je sjajno igrao za ovaj tim, uslijedio je transfer u Wolfsburg 2018. godine i u ovom timu je igrao četiri godine.

Potom je nastupao za Bešiktaš i Burnley iz kojeg je stigao na Old Trafford na šestomjesečnu posudbu.

Podsjetimo, ovaj poraz najteži je za Manchester United od Liverpoola od nastanka rivalstva. Prethodno, najteži poraz bio je 7:1 iz 1895. godine.