"Ulog je velik"
90

Mulalić nakon derbija: Crvena zvezda i Partizan su također igrali utakmicu koja je "rak za oči"

K. H.
Foto: Screenshot/Arena Sport
Foto: Screenshot/Arena Sport
Trener Željezničar Edis Mulalić nakon derbija protiv Sarajeva kaže da je ovaj meč još jednom pokazao kako se ne treba očekivati previše "ljepote u igri".
Susret sarajevskih rivala završen je bez pogodaka, a tokom utakmice vidjeli smo tek po nekoliko opasnih situacija ispred jednog i drugog gola.

"Ni ja ni kolega nismo htjeli da utakmica ovako izgleda, ali se tako odigrala jer je ulog veliki. Kada se stavi sve na vagu, niko ne želi izgubiti, Crvena zvezda i Partizan su također igrali derbi koji je 'rak za oči'. Ovo je bio jedan fajterski derbi, bez puštanja duela, mi smo možda bolji bili u prvom poluvremenu od Sarajeva, držali smo ih daleko od gola, ali u drugom se nije rizikovalo previše. Derbi je utakmica koja pokazuje smjernice, nije je lagano igrati, ja bih volio da je 5:5, ali nije, a ko je igrao zna šta je to i zna da je ljepota tu sekundarna", rekao je Mulalić pa nastavio:

"Štilić nije bio spreman, pa nije trenirao tri-četiri dana, a onda ne možeš rizikovati ni veću povredu. Čestitam igračima na borbenosti, željeli smo doći do pobjede, ali nije bilo dovoljno."

Za kraj je rekao da je bilo čudno igrati derbi van Sarajeva, a uz to sve i bez prisustva publike.

"Ja cijenim Nogometni savez BiH i mi to moramo poštovati, ali jeste bilo čudno, posebno bez publike. Šta je tu je, tako je kako je...", rekao je Mulalić.

Željezničar u narednom kolu gostuje Slogi, a oni trenutno zauzimaju četvrtu poziciju na tabeli sa 33 osvojena boda, tri manje od Širokog Brijega i Borca.