Evropa im polako izmiče
136

Sarajevo ponovo razočaralo navijače remijem sa Slogom u Zenici

S. G.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva još su jednom razočarali svoje navijače nakon što su večeras remizirali 1:1 sa Slogom Meridian na stadionu Bilino Polje u Zenici.
U prvoj utakmici 25. kola Premijer lige BiH malobrojna publika na zeničkom stadionu vidjela je otvorenu igru sa obje strane sa mnogo prilika i uzbuđenja.

Već u šestoj minuti gosti iz Doboja su mogli do gola. Stevanović je izbio sam ispred Dizdarevića, ali mu je čuvar mreže Bordo tima odbranio udarac i sjajnom reakcijom spasio svoj tim.

Samo minut kasnije Sarajevo je uzvratilo preko Čatakovića čiji udarac ide malo preko gola.

Uslijedio je mirniji period igre nakon čega Bordo tim ipak dolazi u prednost.

Igrao se 16. minut susreta kada je Radović centrirao, a Vršajevićev udarac nekako odbranio golman Guchmazov, nakon čega taj "otpadak" Kyeremeh lijepo posrema u mrežu.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Do kraja prvog dijela po jedna dobra prilika na obje strane, no promjene rezultata na semforu nije bilo.

U trećoj minuti nastavka Dobojlije dolaze do poravnanja. Stevanović loptu odlaže za Dadića, a ovaj je šalje u nebranjeni dio mreže Bordo tima.

Uslijedila je totalna ofanziva Sarajeva. Trener Varešanović je sve karte bacio u napad, no i pored nekoliko sjajnih šansi nisu uspjeli doći do gola i u konačnici pobjede.

Najbolje su propustili Renan Oliveira, Guliashvili i Džafić, ali mreža Dobojlija je ostala mirna.

Nije jasno zbog čega je poništen gol Sarajevu u sudijskoj nadoknadi nakon što je Renan ubacio loptu u mrežu, ali je sudija na signalizaciju pomoćnog svirao faul i poništio gol.

Sarajevo je tako ostalo na šestoj poziciji sa 36 osvojenih bodova, dok je Sloga sa posljednje pozicije došla na pretposljednju i sada ima 24 boda na svom kontu.

Rezultat i strijelci:

FK Sarajevo - FK Sloga Meridian 1:1 (Kyeremeh 16', Dadić 48')