Oštećeno i Sarajevo
58

Elementarno neznanje ili previd: Sudije na nevjerovatan način poništile gol Tuzla Cityju

D. P.
Trenutak kada Šerbečić vraća loptu, a sudija svira ofsajd (Foto: Screenshot)
Trenutak kada Šerbečić vraća loptu, a sudija svira ofsajd (Foto: Screenshot)
Na današnjoj utakmici između Sarajeva i Tuzla Cityja (1:0) vidjeli smo nevjerovatnu sudijsku odluku na štetu gostujućeg tima.

Sarajevo je upisalo vrijedan trijumf protiv Tuzla Cityja u borbi za Evropu, no meč je obilježila nevjerovatna sudijska odluka nakon koje se postavlja pitanje da li je razlog elementarno neznanje ili previd sudije.

Pomoćni sudija Davor Vukašinović iz Rogatice u 72. minuti poništio je čist pogodak. Besim Šerbečić je poslao pogrešno dodavanje i dobacio loptu do igrača Tuzla Cityja koji su pogodili, no sudija je pokazao na ofsajd.

Sudija Vukasinović podigao je zastavicu čim je Šerbečić poslao pogrešno dodavanje prema igraču Tuzla Cityja. Ostaje nejasno zbog čega ni glavni sudija Ermin Sivac nije reagovao i poništio odluku svog pomoćnika.

U nastavku utakmice oštećeno je i Sarajevo, pošto je poništen čist gol Renana Oliveire u samoj završnici.

Sve u svemu, današnja sudijska ekipa odradila je katastrofalan posao. Tuzla Cityju je i u prvom poluvremenu dosuđen nepostojeći ofsajd u kojoj bi igrač sam izašao na golmana Sarajeva. Vidjet ćemo kakva će reakcija biti iz Nogometnog saveza BiH.