Ne daju mu mira
25

Navijači Hajduka uhode Perišića: Stražare mu pred kućom, prate gdje pere veš, gdje mu je supruga...

S. G.
Foto: Sportske novosti
Foto: Sportske novosti
Od momenta kad se pojavila mogućnost da Ivan Perišić naredne sezone obuče dres Hajduka, u Splitu je nastala sveopšta mobilizacija navijača kako bi ga reprezentativca Hrvatske privoljeli da zaigra u bijelom dresu.
Kad ga uoče sa sinom u nekom kafiću na Cankarevoj poljani ili kako trenira na padinama Marjana, kreću objave i najave.

Još uvijek trenutni nogometaš Tottenhama sinoć je fotografisan tokom posjete izložbe slikara Matka Mijića u Galeriji malih formata na Bolu.

Istovremeno se pred Peršićevom kućom smjenjuju dežurni navijači kako bi objavili da je izašao ili se vratio svom domu.

"Jedna žena koja drži praonicu odjeće i posteljine javila je da je Josipa Perišić, supruga igrača, dopremila na pranje gomilu zimske robe i plahti, pa se zaključuje: zašto bi usred ljeta dala plahte na pranje u slučaju da neće zimi biti u Splitu", pitao se jedan od navijača na društvenim mrežama koji ga doslovno uhodi.

Podsjetimo, prije par dana poznati italijanski insajder Gianluca Di Marzio plasirao je vijest kako je Ivan Perišić na korak od raskida ugovora sa Tottenhamom i dolaska u splitski klub.

Prema informacijama pomenutog izvora, Perišić će se navodno zbog porodičnih razloga vratiti u klub u kojem je počeo karijeru, a Hajduk se nada da bi s njim konačno nakon dugih 19 godina čekanja mogli do titule prvaka Hrvatske.