Liga prvaka
2

Tok utakmice: Zrinjski - Slovan 0:1

K. H.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru igrao se meč 2. pretkola Lige prvaka između Zrinjskog i Slovana, a na portalu Klix.ba mogli ste pratiti tekstualni prijenos ovog susreta.
Kraj utakmice

Zrinjski - Slovan 0:1 (Zubeiru 53')

90+6' - Napada Zrinjski, ali ne mogu doći do gola i poravnanja.

90+2' - Novi pokušaj s distance gostujućih igrača, ali je Marić dobro reagovao i odbranio loptu te je poslao u korner.

90' - Igrat će se sedam minuta sudijske nadoknade.

89' - Sami finiš meča, malo je opao i tempo igre. Abubakar je probao još jednom, no njegov udarac je otišao daleko od gola.

85' - Dobar pokušaj gostiju! Abubakar je šutirao s distance, ali je Marić nekako uspio odbraniti. Lopta je imala čudan let, ali je na kraju golman Zrinjskog ipak uspio da je zaustavi na putu prema mreži.

80' - Kiš je ubacio iz slobodnog udarca, nastala je gužva u kaznenom prostoru Slovana, ali gosti na kraju nekako izbacuju loptu. Žestoki napadi Zrinjskog.

79' - Stativa! Čorluka je primio loptu na desnoj strani, ali njegov udarac je pogodio vanjski dio stative. Borjan je već bio savladan, lopta bi sigurno ušla u gol, ali je okvir gola spriječio izjednačenje.

73' - Probao je Kožulj s distance, ali lopta ide visoko preko gola.

70' - Šansa za Zrinjski! Centaršut Jukića s lijeve strane, Kiš je glavom odlično šutirao, ali Borjan sjajnom intervencijom zaustavlja ovaj pokušaj. Iako je lopta išla prema samoj stativi, Borjan je uhvatio loptu.

69' - Napada Zrinjski, vidi se da su krenuli po izjednačenje.

64' - Bilbija, Kožulj i Jukić na terenu u ekipi Zrinjskog, a izašli su Stanić, Ivančić i Tičinović.

63' - Velika šansa za Zrinjski! Ćuže je primio loptu na drugoj stativi nakon centaršuta s desne strane, možda je Ćuže mogao i dodati loptu nakom od svojih saigrača, ali se odlučio na udarac i nabio loptu pored gola.

57' - Odmah pritisak Zrinjskog, bila je gužva u kaznenom prostoru Slovana, ali na kraju nakon centaršuta Tičinovića, Borjan je uhvatio loptu.

55' - Gol je ipak priznat, Slovan vodi od 53. minute!

Zrinjski - Slovan 0:1 (Zuberu 53')

53' - Goooooooooool! Slovan vodi golom Zuberua. Nakon ubačaj iz slobodnog udarca, Zuberu je bio najviši u skoku i pogodio za 1:0. VAR može spasiti Zrinjski jer je trenutno u toku komunikacija između glavnog sudije i VAR sobe.

47' - Prvi opasan napad Slovana u nastavku, ali od svega samo korner. Ipak, nije bilo opasnosti po gol Zrinjskog.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme, s centra su krenuli igrači Slovana. Jakovljević je na terenu umjesto Senića.

Prvo poluvrijeme

45+3'- Tičinović je probao s vrha kaznenog prostora, ali taj udarac ide van okvira gola.

45+1' - Čanađija je prvi igrač sa žutim kartonom, sudija mu je nabrojao nekoliko ranijih prekršaja i nakon toga pokazao javnu opomenu.

45' - Nakon novog ubačaja iz kornera, nije bilo opasnosti po gol Slovana. Igrat će se šest minuta sudijske nadoknade.

44' - Tičinović je ubacio, Ćuže glavom pokušao, ali od svega samo korner za Plemiće.

37' - Ima Zrinjski veći posjed lopte, znatno su aktivniji na lopti i vidi se to, ali iz takve igre ne dolaze stalno u opasne situacije pred golom Slovana.

32' - Šansa za Slovan. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca s lijeve strane, Zuberu je šutirao, ali lopta ide preko gola.

29' - Memija je lijepo uspolio Ivančića, on je pokušao dalje ubaciti za Kiša ili Tičinovića na drugoj stativi, ali od svega samo korner za Plemiće, treći u ovom meču. Kiš je ubacio, no nije bilo opasnosti po gol Slovana.

26' - Prvi opasan napad Slovana, lopta je išla prema Čavriću, ali on nije uspio doći do nje i šutirati.

17' - Čanađija je sada šutirao, Borjan brani, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji.

15' - Slovan bezopasan u prvih 15 minuta, nisu imali ama baš nijednu akciju i smislen pokušaj prema golu Zrinjskog.

13' - Prva šansa za Zrinjski! Čanađija je sjajno pronašao Ćužea, nedozvoljene pozicije nije bilo, ali udarac iz voleja je otišao visoko iznad gola.

8' - Odličan početak Zrinjskog i stalni napadi prema golu Slovana. Nedostaje završno dodavanje i neka prava šansa, udarac prema golu, ali za sada se odlično nose sa Slovanom.

5' - Novi korner za Zrinjski, opet je Ivančić ubacio, ali na prvu stativu i to nije bilo opasno po gol Slovana.

3' - Pritisak Zrinjskog. Imali su ubačaj iz slobodnog udarca, napad se nastavio i nakon toga su došli do prvog kornera na utakmici. Ivančić je ubacio, ali nije to bilo najbolje.

1' - Prvi napad Zrinjskog po lijevoj strani, ubačaj u kazneni prostor, ali odbrana Slovana je na mjestu i lagano je očistila ovu situaciju.

1' - Utakmica je počela. S centra su krenuli nogometaši Zrinjskog.

20:55 - Igrači izlaze na teren, sve je spremno za početak utakmice.

20:50 - Upravo je Slovan prošle godine spriječio Zrinjski da uđe u grupnu fazu Konferencijske lige, nakon što su u 120. minuti postigli gol te bili bolji nakon izvođenja penala.

20:45 - U slučaju prolaska u 3. pretkolo Lige prvaka, Zrinjski bi igrao protiv moldavskog Sheriffa ili izraelskog Maccabija iz Haife.

20:40 - Kako je trener Zrinjskog najavio meč:

"Slovan ne gubi glavu, čvrsti su i najbolje se osjeća u srednjem bloku, gdje žele brzim tranzicijama ugroziti protivnika i sigurno su za nivo više od Urartua. Imat ćemo sigurno podršku navijača i na tom valu optimizma, na tim krilima ćemo pokušati napraviti dobar rezultat a to podrazumijeva pobjedu", rekao je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

20:30 - Večeras će na stadionu Pod Bijelim Brijegom prvak BiH napraviti prvi korak ka ostvarenju sna, a to je plasman u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja čime bi ispisao historiju Bosne i Hercegovine.

Zrinjski je izbacivanjem Urartua dobio čak tri šanse za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

Naime, čak i u slučaju poraza, Zrinjski će imati dvije šanse za ulazak u grupe Konferencijske lige. Ispao bi u treće pretkolo Evropske lige gdje ga također pobjeda nad Breidablikom ili Copenhagenom vodi u grupe KL-a, a čak i u slučaju poraza tada, igrao bi play-off za ulazak u grupe KL-a.

Naravno, Plemići imaju teoretsku šansu ući i u grupnu fazu Lige prvaka ili Evropske lige, no to je zaista teško očekivati s obzirom na kvalitet ekipa na koje bi naišao u play-offu.

20:30 - Poznati sastavi

Zrinjski meč počinje u sastavu: Marić, Memija, Barišić, Senić, Ćorluka, Čanađija, Stanić, Ivančić, Tičinović, Ćuže i Kiš.

Na klupi za rezervene igrače su: Soldo, Niron, Marin, Jukić, Zlomislić, Sabljić, Malekinušić, Ramić, Jakovljević, Batarelo, Kožulj i Bilbija.

Za Slovan igraju: Borjan, Lovat, Bajrić, Kashia, Pauschek, Kankava, Savvidis, Tolić, Zuberu, Barseghyan i Čavrić.

Na klupi su: Trnovsky, Hrdina, Voet, Agbo, Križan, Wimmer, Zmrhal, Abubakari, Marcelli, Lichy i Vojtko.

20:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 2. pretkola Lige prvaka između Zrinjskog i Slovana. Meč se igra na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru s početkom u 21 sat.