Ranije zadržan na granici
10

Feđa Štukan tvrdi da mu je zabranjen ulazak u Srbiju: Nisam siguran je li izdata potjernica

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Bh. glumac Feđa Štukan govorio je za portal Nova.rs te kazao kako je saznao da mu je zabranjen ulazak u Srbiju na godinu dana od uposlenika na graničnom prijelazu, ali da ne zna je li izdata potjernica.
Štukan je prošlog mjeseca zadržan na graničnom prijelazu Mali Zvornik pri povratku iz Srbije, a nakon što je učestvovao na protestima "Srbija protiv nasilja". Tamošnji tabloidi nazivali su ga muslimanskim ekstremistom, a čini se da je sve to imalo i dodatne posljedice.

Bh. glumac je za Novu.rs kazao kako je saznao da mu je zabranjen ulazak u susjednu u Srbiju.

"Nezvanično sam saznao da mi je ulazak u Srbiju zabranjen u narednih godinu dana. Rekao bih da je informacija koju imam pouzdana, s obzirom da sam za zabranu saznao od čovjeka koji je zaposlen na graničnom prijelazu. Još uvijek, doduše, ne znam, odnosno nisam siguran da li je izdata potjernica na moje ime", ispričao je Feđa.

Upitali su ga i da li bi se usudio da pređe granični prijelaz, na šta je kazao da bi mu za to bio potreban neki "debeo razlog".

"Ako je zaista izdata potjernica na moje ime, onda riskiram da provedem neko vrijeme u zatvoru. Ne treba mi to", poručio je.

Kazao je i kako smatra da je razlog njegovog prethodnog privođenja upravo učešće na protestima "Srbija protiv nasilja", ali i njegova knjiga "Blank" u kojoj govori o užasima rata.