Sve uradili za sedam dana
0

Donosimo detalje o uhapšenima Bašiću, Kahrimanu i Husiću: Pljačkali benzinske, hotele...

Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Policijski službenici Uprave policije MUP-a predali su danas u nadležnost Sudske policije 35-godišnjeg muškarca A.B., koji je tokom jučerašnjeg dana, na osnovu potrage, lišen slobode u naselju Dobrinja, područje općine Novi Grad.

Riječ je o nastavku operativne akcije "Porto", provođene pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja više krivičnih djela razbojništva i teških krađa.

Prethodno su 03. jula slobode lišeni 25-godišnji A.H. i 24-godišnji A.K.

Za ovu trojicu muškaraca postoji osnov sumnje da su u vremenskom periodu od 13. do 21. juna na području Kantona Sarajevo počinili četiri krivična djela Razbojništvo i dva krivična djela Teška krađa, pri čemu je pričinjena materijalna šteta viša od 100.000 KM na štetu fizičkih i pravnih lica.

Kako nezvanično saznajemo, njima se na teret stavlja razbojništvo na benzinskoj pumpi Hifa Oil koja se desila 13. juna u sarajevskoj općini Novi Grad.

Također, tereti ih se i za razbojništvo u sarajevskom hotelu Pino Nature, kao i tešku krađu u radnji "Tehno Tex" na Ilidži.

U istom periodu opljačkali su u zlatarsku radnju "Omić" na Ilidži, kao i još jednu benzinsku pumpu na Ilidži 13. juna.

Osim toga 25-godišnji Armin Husić tereti se i za držanje oružja za koje nema dozvolu s obzirom da je prilikom pretresa kod njega pronađen pištolj sa pripadajućim okvirom, dok se 35-godišnji Amar Bašić tereti i za krivična djela "Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje".

Inače, Bešić je ranije u julu, u ulici Alibega Firdusa u sarajevskom naselju Švrakino Selo, pokušao automobilom pregaziti policijske službenike. Bašića je, podsjećamo, KPZ Mostar pustio na dopust, ali se on nije vratio na izdržavanje kazne.