Velika pobjeda Bordo tima
1.2k

Preporođeno Sarajevo savladalo i Tuzla City za drugi vezani trijumf

S. G.
Slavlje Bordo tima (Foto: T. S./Klix.ba)
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva su u okviru posljednjeg meča 4. kola Premijer lige BiH na Tušnju savladali ekipu Tuzle Cityja rezultatom 2:1.
Bila je ovo druga vezana pobjeda Bordo tima koji je odnedavno pod trenerskom palicom slovenačkog stručnjaka Simona Rožmana.

Sarajevo je danas, pogotovo u prvom dijelu igre, prikazalo dopadljiv nogomet i kada se sve sabere i oduzme upisalo zaslužen trijumf u ovom jaku sadržanoj meču.

Tim sa Koševa je ofanzivno startao u ovoj utakmici i već do osme minute je propustio dvije kolosalne prilike. Prvu ne koristi Ziljkić koji je spetljao pred golom Tuzlaka nakon čega slabo šutira, a onda je neprecizan bio i Oliveira.

Brazilski napadač šutirao je ravno u golmana Fejzića nakon što ga je prethodno na sjajan način uposlio Čataković.

Nakon silnih promašaja Sarajevo je povelo. Oliveira je sada uzvratio Čatakoviću pasom, a ovaj preciznim udarcem sa distance matirao domaćeg golmana za veliko slavlje gostiju.

Ubrzo su bordo momci uduplali prednost nakon sjajne role Almedina Ziljkića. Ofanzivni vezista Sarajeva se lažnjakom na divan način oslobodio svog čuvara i loptu zakucao u mrežu Tuzle City za 2:0.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Domaći tim nakon toga uzvraća i do kraja prvog dijela propušta čak tri dobre prilike. Prvo Bihorac loše šutira glavom nakon lijepe akcije, a onda i Mehanović iz dobre pozicije loše šutira.

U 45. minuti stoper Tuzle City Faruk Bihorac ponovo je u velikoj šansi kada pogađa samo prečku iz obećavajuće pozicije.

U nastavku su domaći bili za nijansu bolji rival pa inicijativu krunišu golom u 56. minuti. Mustafa Šukilović je pogodio nakon velike gužve koja je nastala kao posljedica jednog kornera domaćih.

Malo nakon toga Sarajevo je moglo riješiti pitanje pobjednika. Rezervista Penaranda je pokušao šutirati, no na kraju je njegov udarac završio kao pas za Ikića koji je izašao sam na Fejzića, ali je Hrvat pogodio samo stativu.

Nakon toga i Ziljkić je oprobao svoj udarac, ali lopta ide za malo pored gola tuzlanskog sastava.

Do kraja susreta Sarajevo je "zakrpilo" rupe u svojoj odbrani i u dobroj mjeri neutralisalo napade domaćeg tima pa je ostalo 2:1 u korist gostiju.

Bordo tim je tako upisao i drugi vezani trijumf nakon uvjerljive pobjede nad Posušjem u prošlom kolu od 3:0.

U narednom će na Koševu Sarajevo ugostiti ekipu Veleža u derbiju kola, dok će Tuzla City na megdan Željezničaru.

Rezultat i strijelci:

FK Tuzla City - FK Sarajevo 1:2 (Šukilović 56' - Čataković 19', Ziljkić 27')

Tabela:

Standings provided by Sofascore