Premijer liga BiH
16

Tok utakmice: Željezničar - Igman 1:0

D. P.
Duel se trebao igrati još u julu (Foto: I. L./Klix.ba)
(Foto: I. L./Klix.ba)
Utakmicom Željezničara i Igmana danas jee nastavljena Premijer liga BiH, a rivali su se sastali na Grbavici u zaostalom duelu prvog kola. Duel u tekstualnom prijenosu mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.

Kraj utakmice! Treća pobjeda Željezničara u sezoni.

90+5' - Prekidi, faulovi i povrede. To je ono što smo vidjeli u nadoknadi utakmice. Ko zna koliko će se još igrati.

90' - Pet minuta nadoknade susreta.

89' - Nakon gola vidjeli smo brojne tenzije klupskih zvaničnika, a nekadašnji ljubimac Plavih Zajko Zeba, koji sada radi u stručnom štabu Igmana, isključen je i izveden s klupe.

86' - GOOOOOOOL! Majstorija Cocalića, uhvatio je volej iz okreta i pogodio za ludnicu na Grbavici. Bila je to gužva u kaznenom prostoru Igmana, a iskusni stoper Plavih se sjajno snalazi i iz okreta pogađa gol gostiju.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

83' - Nema uzbuđenja u ovim trenucima. Kao da su i jedni i drugi pali fizički.

77' - Đorić u prodoru pada, ali nije bilo kontakta, iako je tražio penal. Nastavlja se igra.

75' - Ulazimo u samu završnicu utakmice na Grbavici. Šansi je bilo, ali nema golova. Možemo li dobiti makar jedan gol na ovoj utakmici?

68' - Gasal ulazi umjesto Drlje.

65' - Mekić zamalo pogađa. Šutirao je veznjak Željezničara sa 16 metara udaljenosti, ovoga puta nije bilo reakcije golmana Ćemana, ali lopta odlazi tik pored stative.

63' - Drljo šutira s distance, ali užasno. Odlazi lopta nekoliko metara od gola Igmana.

60' - Bašić reaguje i pravi dvostruku izmjenu u domaćem timu. U igri su Krpić i Galić, a izašli su Turanjanin i Jašarević.

56' - Sada i Amoah promašuje "nemoguće". Povratna lopta s lijeve strane, a on s vrha peterca šutira pored gola.

53' - Denković šutira iz slobodnog udarca, ali bez problema hvata loptu golman Željezničara.

50' - Nevjerovatna odbrana Ćemana. Amoah je sve uradio i dodao do Turanjanina, ali njegov udarac spektakularno brani golman Igmana. Jedna od najboljih odbrana ove sezone.

48' - Sada i Drljo u dobroj šansi, ali iz okreta šutira visoko preko gola Igmana. Željezničar definitivno silovito krenuo u napad na startu drugog dijela.

47' - Fantastična prilika za Željezničar. Mekić ostavlja povratnu loptu za Bibera koji s dvadesetak metara šutira pod prečku Igmana, ali je to Ćeman još bolje odbranio. Bio bi to eurogol.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

Poluvrijeme bez golova. Oba tima imaju za čime da žale, ali su golmani vrlo raspoloženi.

44' - Stopostotna šansa za Igman. Bojo je izašao sam pred golmana Muftića, ali golman Plavih brani.

43' - Velika šansa za Plave. Nakon ubačaja Drlje s desne strane, glavom je šutirao Turanjanin, a lopta od bloka odlazi tik pored stative.

39' - Mekić šutira s distance, ali loše za svoje standarde, posebno ove sezone. Lopta odlazi visoko preko gola.

36' - Zatišje nakon uzbudljivih desetak minuta u kojima su oba tima mogla povesti. Sada nema uzbuđenja.

32' - Novi korner za Igman. Udarac s distance odbranio je Muftić još jednom.

28' - Dobra kontra Željezničara, Amoah je ubacio u sredinu ka Drlji, ali je neko iz odbrane Igmana intervenisao.

22' - Najbolja prilika na utakmici i fantastična odbrana! Ćubrilo je šutirao s vrha šesnaesterca, ali je golman Željezničara Muftić to skinuo krajnjim naporima. Uz odličan šut, uslijedila je i odlična odbrana, tako da je ovo definitivno potez dosadašnjeg dijela utakmice.

19' - Nova dobra šansa za Željezničar. Jašarević je probio po lijevoj strani i ostavio povratnu loptu za Drlju, ali udarac mladog ofanzivca Plavih je izblokiran u posljednjem trenutku. Lopta je išla u gol i čini se kako bi se gosti teško odbranili da je lopta prošla dalje.

16' - Prvi pokušaj gostiju. Pokušao je Bojo s distance, ali je šutirao "mlako" i direktno u golmana Muftića.

14' - Nema uzbuđenja u ovim trenucima. Nešto više se igra na polovini gostiju iz Konjica, ali šansi, osim one Amoahove, još uvijek nema.

10' - Još dva kornera za Željezničar na startu utakmice, ali bez opasnosti po gol Igmana. Plavi su znatno bolje ušli u meč, ali ništa konkretno se još uvijek nije desilo.

8' - Prva velika šansa na utakmici. Pogriješili su gosti u odbrani, Amoah je iskosa s desne strane izašao sam pred golmana Ćemana i šutirao direktno u njega. Inače, Ćeman je dijete kluba s Grbavice.

5' - Željezničar je izveo prvi korner, ali nakon ubačaja Mekića, nije bilo problema za golmana Ćemana.

3' - Već na samom startu žestok faul. Oboren je Amoah, a sudija je odlučio oprostiti žuti karton Buturoviću uz opomenu da će svaki naredni prekršaj biti sankcionisan javnom opomenom.

1' - Utakmica je privukla veliku pažnju nogometnih imena iz naše zemlje. Tu je sportski direktor Sarajeva Senijad Ibričić, trener Tuzla Cityja Milenko Bošnjaković, kao i nekoliko nekadašnjih nogometaša FK Željezničar.

1' - Počeo je duel na Grbavici.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

18:29 - U glas je otpjevana himna Grbavica, a igrači su izašli na teren.

18:26 - Vrlo ugodni uvjeti na terenu Grbavice. U Sarajevu je u ovim trenucima 20 stepeni Celzijusa, nije previše vruće kao posljednjih dana u našem glavnom gradu i igrači imaju sve preduslove da prikažu jednu dobru nogometnu partiju.

18:24 - Glavni sudija današnjeg meča je Elvedin Topuzović iz Tuzla. Pomoćnici su Hasan Nanić iz Bužima te Davor Maksimović iz Doboja. Četvrti sudija je Haris Halkić iz Sanskog Mosta.

18:16 - Ekipe su potpuno poravnate u dosadašnjem historijatu međusobnih duela. Bit će ovo četvrta utakmica dva sportska prijatelja, a Željezničar i Igman su ostvarili po jednu pobjedu, dok je jedan duel završen neriješenim rezultatom. Sve tri utakmice odigrane su prošle sezone.

18:11 - Željezničar i Igman igraju u prilično dobroj formi od starta sezone. Imaju po jedan poraz i sve ostale pobjede, s tim što je Igman odigrao utakmicu više pa ima i tri boda više. Igman je drugi s devet bodova, dok je Željezničar šesti sa šest bodova.

Eventualnom pobjedom danas Igman bi preuzeo prvo mjesto, dok bi Željezničar trijumfom skočio na drugu poziciju.

18:00 - Željezničar i Igman trebali su igrati svoj duel još krajem jula kada je počela Premijer liga BiH. Međutim, zbog dobrih nastupa Plavih u Evropi i zgusnutog rasporeda, ekipe su dogovorile da se odgodi susret prvog kola.

18:00 - Poznati su sastavi za ovaj duel. Domaći trener Nermin Bašić napravio je brojna iznenađenja u današnjoj prvoj postavi.

Tako će prvi put starter biti mladi ofanzivni veznjak Nikola Turanjanin, dok će u napadu biti i Dženan Haračić. Sulejman Krpić ostao je na klupi, a na klupi je i do sada redovni Edin Rustemović.

FK Željezničar: Muftić, Kosorić, Cocalić, Jašarević, Ovčina, Biber, Mekić, Turanjanin, Drljo, Amoah i Haračić. Na klupi su: Galić, Musić, Drina, Šemdin, Dubačkić, Rustemović, Beća, Allyson, Gasal i Krpić.

FK Igman: Ćeman, Dupovac, Čubrilo, Đorić, Drljević, Oremuš, Bešagić, Bojo, Denković, Buturović i Ramić. Na klupi su: Hamzić, Ahmetović, Bodul, A. Hebibović, Zečić, K. Hebibović, Jovašević, Alešević, Mrzić, Jaketić i Mešić.

18:00 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli u tekstualni prijenos zaostale utakmice prvog kola Premijer lige BiH između Željezničara i Igmana. Susret počinje u 18 sati.